Udvandrerne / Nybyggerne (3 Disc) (Brugt)

30,00 kr.

Vilhelm Mobergs gribende bøger om Karl-Oskar og Kristina tilhører klassikerne inden for den svenske litteratur, og Jan Troells filmatisering af disse historier er blevet til to fantastiske film om livet i 1800-tallets Sverige - og siden Amerika.

Udvandrerne blev i 1972 nomineret til en Oscar som Bedste udenlandske film, og efter at have været i distribution i USA opnåede den året efter yderligere fire Oscar-nomineringer (Bedste film, Bedste instruktion, Bedste kvindelige hovedrolle og Bedste manuskript). Den er således en af de meget få film, som har været nomineret til Oscar to år i træk!
     Herhjemme i Danmark spredte Nybygger-feberen sig også, og filmene blev udødeliggjort på albummet Shu-Bi-Dua 6 med shub'ernes uforglemmelige Karl-Oskar.

Udvandrerne (1971)
I en fattig smålandsk landsby tager Karl-Oskar og Kristina (Max von Sydow og Liv Ullmann) den svære beslutning at udvandre til Amerika. Sammen med familie og venner begiver de sig af sted på en næsten uendelig rejse mod en ukendt destination i et fremmed land. Mange af dem må udstå hårde prøvelser, en del når aldrig frem, men Karl-Oskar og Kristina giver ikke op. De kæmper for et mål og en drøm - drømmen om at nå det nye, store, forjættede land.

Nybyggerne (1972)
Karl-Oskar og Kristina er nået frem til Amerika. Ved den smukke sø Ki-Chi-Saga i Minnesota bygger Karl-Oskar sit hus, hvor hans børn skal få en dejlig opvækst. Men familien, der mod doktorens anbefaling med tiden tæller flere og flere - og endnu flere - børn, får alle lov at slide hårdt for føden, og de må kæmpe for at overleve bidende kolde vintre, blodtørstige Sioux-indianere og ikke mindst den amerikanske borgerkrig.
     Efter en fødsel for mange mister Kristina livet, og Karl-Oskar ender sine dage, gammel og ensom, og drømmer om sin ungdom i "det gamla landet"...

Antal
1
Tilføj til kurv