Tusind og en nat (Pasolini Collection) (Brugt)

40,00 kr.

Il Fiore delle mille e una notte (1974) Italien

Instruktør: Pier Paolo Pasolini

Handling: Pier Paolo Pasolinis (1922-1975) Tusind og en Nat bygger på det fantasirige østerlandske eventyrlige sagn af samme navn. Bogens anekdoter og beretninger har rødder i hele Østen. Man har dateret de først skrevne dele af bogen til år 850 før Kristi fødsel, men historierne hører antageligt til yderligere århundreder tilbage i tiden.

Indspilningerne er foregået i Jemen, Etiopien, Iran og Nepal, og derfor byder filmen på en drømmelignende beskrivelse af kærlighed og sensualitet. Vi følger slavinden Zumurrud, som bliver solgt, men får tilladelse til selv at vælge sin nye herre. Hun vælger en fattig ung mand, Nur-el-Din, men bliver kidnappet fra ham af skurken Gawian. Nur-el-Din begiver sig ud for at finde sin elskede Zumurrud. Denne handling fyldes med historier fra den klassiske eventyrskat "Tusind og en Nat", hvor erotikken spiller en central rolle.

Tusind og en Nat afslutter Pier Paolo Pasolinis livsbekræftende trilogi, hvor Decamerone (1971) og Canterbury Fortællingerne (1972) udgjorde første og anden del.

Antal
1
Tilføj til kurv