The Talented Mr. Ripley

15,00 kr.

The Talented Mr. Ripley (1999)

Instruktør: Anthony Minghella

HandlingEfter at have stiftet bekendtskab med Anthony Minghellas tvivlsomme Oscar-vinder The English Patient, kunne man stille spørgsmålstegn ved, om manden overhovedet var i stand til at skabe bare den mindste smule filmisk spænding. Men der går ikke lang tid af The Talented Mr. Ripley, før man ændrer mening om den sag.

    Matt Damon er Tom Ripley. En menneskelig kamæleon med evnen til at passe ind i ethvert miljø. Han bliver af en rig værftsejer hyret til at rejse til Italien og overtale dennes søn Dickie (brillant spillet af Jude Law) til at vende tilbage til familiens forretning. Men Tom bliver dybt fascineret af Dickie, og snart har han møvet sig godt og grundigt ind i hans liv. Men én ting er at blive venner med Tom... noget andet er at slippe af med ham igen.

Filmens diskret vovede undertone, der ikke skal uddybes her, er et af de helt store plusser. Og der skal ikke lyde andet end roser til Damon, der tager en stor chance i valg af roller. Dét, kombineret med John Seales smukke periode-fotografering, der aldrig bliver klichéfyldt, og den stemningsmættede musik af Gabriel Yared, gør The Talented Mr. Ripley til en oplevelse, man ikke må snyde sig selv for.
Antal
1
Tilføj til kurv