The Odyssey (Brugt)

20,00 kr.

The Odyssey (1997)

Instruktør: Andrei Konchalovsky

Handling: Armand Assante har den altoverskyggende hovedrolle i dette episke eventyr, baseret på Odyseen af Homer. Fortsættelsen til Troja strækker sig over 10 år, nemlig den tid det tager for Odysseus at komme hjem fra den trojanske krig, til han igen står i sit kongerige Ilithea.

Det er en stor opgave at "koge" bogen ned til 3 timer, ikke desto mindre er det lykkedes for den kære Coppola, at få rejsen til at føles meget lang. Det til trods for alskens spændende møder med sære væsner, guder, nymfer og andet ikkejordisk man nu kan risikere at falde over på sin vej. Der er mange klip tilbage til Ilithea og Odysseus`s kone Penelope og pøbelen, altså overklassepøbelen, der hvert øjeblik forsøger, at fravriste kongetronen og riget fra hende. Ville godt have set lidt mere til den forunderlige rejse, fks. gåes der lidt for overfladisk til de fleste møder på vejen - kun mødet med heksen og nymferne gøres der noget substentielt ud af.

Det er en flot film, de onde er meget onde, og de gode og smukke er meget gode og smukke. Overnymfen er rent faktisk gudesmuk. Filmen har været dyr, men det er som om, at forskellen på en såkaldt tv-produktion og en rent filmditto efterlader en med det indtryk - der mangler lige det sidste - mere substans.

Antal
1
Tilføj til kurv