The Life of David Gale (Brugt)

15,00 kr.

The Life of David Gale (2003)

Instruktør: Alan Parker

Handling: David Gale (spillet af altid fantastiske Kevin Spacey) er universitetsprofessor i filosofi. Ved siden af sin undervisning er han et aktivt medlem af en antidødsstraforganisation, der kalder sig selv ”Deathwatch”. Meget ironisk ender Gale med selv at sidde på dødsgangen, da han bliver anklaget for mord og voldtægt. Alt dette får vi fortalt i et langt flashback i filmens start.

Der er kun tre dage til, at Gale skal henrettes, og han ønsker at få talt ud, men kun til en bestemt journalist, Bitsey Bloom (Kate Winslet). Bitsey ser sin chance for at få en god historie, så hun indvilliger i at tage ned til fængslet og interviewe Gale. I løbet af de næste tre dage får hun fortalt en helt utrolig historie, om hvad der virkelig skete, da Gale blev dømt. Hun må selv gøre en del opklaringsarbejde for at undersøge, om Gales historie holder vand, og først alt for sent finder hun ud af, hvad der virkelig er forgået.

Alan Parker har instrueret denne film yderst respektabelt, men den minder ikke helt om den stil, han i sine andre film har lagt for dagen. Man kan undre sig lidt over, hvorfor han har valgt at instruere et manuskript, som er så atypisk for ham, men når rulleteksterne begynder at rulle op over skærmen – og vi som publikum kender hele historien, går det op for en, hvilket ærinde det var, Parker var ude i – og respekt for det.

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at det er en film, som sælger sit antidødsstrafbudskab med store, tydelige ord, og hvad enten man personligt er for eller imod dødsstraf, giver den stof til eftertanke. På trods af det tunge emne, virker filmen forbløffende godt som underholdning, og det er jo sådan, vi helst vil se det… en god historie med stærke meninger, og tro mig, du bliver overrasket over filmens slutscene, en yderst logisk slutning, som alligevel ikke er lige sådan at regne ud!

Antal
1
Tilføj til kurv