The Godfather: The Coppola Restoration (5 Disc - Steelbook)

75,00 kr.
Francis Ford Coppolas saga om Corleone mafiafamilien, er noget af det bedste, der nogensinde er lavet på film. Historien om Don Vito Corleone og hans søn Michael Corleone, der ender med at overtage imperiet er, på trods af sin alder, stadig relevant og nærværende. Det er filmkunst på allerhøjeste niveau, både teknisk og fortællemæssigt.

THE GODFATHER

"I belive in America"

En af de mest berømte åbningsscener og en demonstration af, hvor meget man kan sige med billeder. Vi har ikke engang set Don Corleones ansigt, men vi ved allerede, hvem han er. Han er manden, der kan skaffe dig en drink med en håndbevægelse og tage dit liv lige så nemt.
     Filmens indflydelse er ubeskrivelig. Alt og alle har på et eller andet tidspunkt stjålet fra The Godfather (oven i købet Coppola selv). Den mesterfuldt klippede montage af drabene på "the heads of the five families", den voldsomme nedskydning af Sonny Corleone ved toldboden, hestehovedet i sengen. Vi husker mest de voldsomme ting fra The Godfather og glemmer tit det vigtigste: Hver en rolle er perfekt besat. Hver en replik falder, som den skal. Og hver en kameravinkel er optimal. Absolut perfekt.

THE GODFATHER, PART II

"My offer is this: nothing"

Anden del af Godfather-sagaen skifter fokus mellem den unge Don - en mand af sit ord, der aldrig forråder sine idealer og langsomt får bygget et imperium op - og den nye Don, der forråder sine idealer ét efter ét og må se sin faders imperium synke i grus.
     Den er mørk. Meget mørk. Og ufattelig bitter. Michael Corleone har ikke sin faders evne til at samle familien, og det plager ham. "A man who doesn't spend time with his family can never be a real man", fortæller den gamle Don sin søn i den første film, og alligevel får Michael sin advokat til at købe sin søns fødselsdagsgave.
     Forholdet til konen er ved at smuldre, og da familien forsøger at indtage Cuba, bryder revolutionen ud, og også det falder sammen. Al Pacinos portræt af Michael Corleone når nye højder. Hans spil er hypnotisk, og det er en forbrydelse, at han ikke vandt en Oscar for rollen (han var dog nomineret). Robert De Niro skal også have ros med på vejen. Han vandt en Oscar for bedste birolle - som den unge Don Corleone - på trods af, at han kun har en lille håndfuld replikker på engelsk!
     Ved filmens slutning forlader vi Michael, da han sidder ensom på en bænk og betragter efterårsbladenes dans. Det havde været okay, hvis Godfather-sagaen endte med dette billede.

THE GODFATHER, PART III

"This is not what I wanted!"

I virkeligheden er Godfather IIIs største forbrydelse, at det er en almindelig "sequel". Den er ikke endnu et kapitel i sagaen om mafia-familien, men en (til tider scene-for-scene) genindspilning af de to forrige film tilsat større armbevægelser. Derudover bliver filmen tvunget i knæ af det bizarre valg af Coppolas datter, Sofia, i en central rolle. Det kan ikke tilgives, og det gør det svært at rette blikket mod filmens kvaliteter, men de skal alligevel nævnes her: Al Pacino og Andy Garcia.
     Pacino er blevet reduceret til en morfar-lignende goodguy-gangster, hvis største ønske er at blive legitim, men det hindrer ham ikke i at kommandere enorm respekt i rollen. Men det er alligevel Andy Garcia, der løber med showet som Vincent Mancini. Hans ukontrollable temperament er en direkte kontrast til Michael, og alligevel må Michael indse, at det er det, der er brug for, hvis familien skal overleve.

Filmen føles ikke, som om den hænger sammen med de to foregående i sagaen. Den kommer 16 år senere, skuespillerne ser anderledes ud (specielt Pacino), og tiden er en anden. Godfather III kommer aldrig op i samme luftlag som I'eren og II'eren.
David

Specielt om denne udgivelse:

Et sandt kulturfænomen. Trilogien The Godfather satte en helt ny standard i filmfortællingens historie. Francis Ford Coppolas mesterlige og meget roste filmatisering af Mario Puzos roman beskriver Corleone-familiens storhed og fald. Tilsammen blev de tre film nomineret til hele 28 Oscars og vandt 9, herunder to for bedste film (The Godfather og The Godfather: Part II).
     The Godfather: The Coppola Restoration består af hele trilogien i nyrestaureret version, godkendt og præsenteret af instruktøren. Sættet indeholder alt det samme ekstramateriale, som også ligger på DVD-udgivelsen fra 2001 samt adskillige nye programmer - ialt rigtig mange timers bonusmateriale.

Værd at nævne om denne udgivelse:
 • The Godfather og The Godfather: Part II - fully restored with all-new 5.1 Digital Surround
 • The Godfather: Part III - newly remastered with Dolby Digital 5.1
 • The Godfather: Part II er IKKE længere splittet på to skiver
 • Undertekster: Engelsk, dansk, svensk, norsk, finsk m.fl.
Indeholder samtidig alt ekstramateriale, som også var at finde på den gamle box:

Kommentarspor, dokumentarprogrammer og fraklippede scener udgør de tre grundpiller i denne æskes ekstramateriale.

Disc 1-3: Kommentarspor med Francis Ford Coppola

Coppola har lavet kommentarspor til alle tre film. Det er 545 minutters filmskole! Slam-bang, alt hvad du behøver at vide for at lave et mesterværk. Coppola deler uselvisk ud af sin viden, og i disse dage, hvor selv den mest ligegyldige b-actionfilm har kommentarspor, er det rart at høre fra en filmmager, der rent faktisk har noget på hjerte. Coppola har også den fordel, at eftersom filmene har adskillige år på bagen, kan har vurdere dem i et større perspektiv.

Disc 4 (Supplements - Disc 1): See the Original Special Features

Mest vigtig er A Comprehensive Documentary on the Making of The Godfather Films, som består af forskellige programmer. Det bedste er den 75 minutter lange dokumentar The Godfather Family: An Inside Look. Meget DVD-ekstramateriale nu om dage består af små interaktive vignetter, så det er rart at se en rigtig dokumentar, der giver sig tid til at dykke dybt ned i sit emne, og som for en gangs skyld ikke bare er taget fra pressekittet. Den er næsten lige så essentiel som filmene.
     På samme disc finder vi også næsten en times fraklippede scener. En del af materialet kunne ses, da de to første film blev sendt på TV, klippet om i kronologisk rækkefølge under titlen Godfather - The Epic. Der er også materiale fra III'eren, og det har naturligvis ikke været set før.

Featuretter:
 • The Locations of The Godfather (6 min)
 • Francis Coppola's Notebook (10 min)
 • The Music of the Godfather (4 og 6 min)
 • Puzo and Coppola on Screenwriting
 • Gordon Willis on Cinematography (4 min)
 • 1971 Making-of featurette (8 min)
Et hav af små featuretter giver os interessante indblik i hvert sit aspekt af trilogien. Manuskripterne, fotograferingen, musikken og meget mere. En del af materialet har ikke været set før og indeholder sjældne optagelser, bl.a. en lydoptagelse af Coppola, der bliver præsenteret for filmmusikken for første gang af komponisten Nino Rota. Min eneste beklagelse er, at segmentet om Gordon Willis er alt for kort. Man kunne bruge timer på at prise hans unikke billeder.

Udover ovenstående materiale er der selvfølgelig de obligatoriske storyboards, stills, trailers og biografier. Denne del af materialet er lidt tørt, men egentlig ville man vel brokke sig, hvis det ikke var med.

Disc 5 (Supplements - Disc 2): Enjoy These Insightful All-New Materials

Indeholder helt nyt ekstramateriale, som IKKE var at finde på DVD-trilogien udgivet i 2001:
 • Godfather World
 • The Masterpiece That Almost Wasn't
 • When the Shooting Stopped
 • Emulsional Rescue - Revealing The Godfather
 • The Godfather on the Red Carpet
 • Four Short Films on The Godfather
Lagerinformation: F 416
Antal
1
Tilføj til kurv