Dansk Tale

Skønheden og Udyret (Guld nummer 30) (2 Disc Diamond)

40,00 kr.

Beauty and the Beast (1991)

Instruktør: Gary Trousdale & Kirk Wise

Handling: Den geniale, men distræte opfinder Maurice bliver buret inde på et dystert slot af herren i huset, et stort behåret udyr, der ikke bryder sig om uindbudte gæster. For at redde sin gamle far tilbyder uselviske Belle sig selv i bytte. Hvad hun ikke ved, er, at monstret i virkeligheden er en prins, over hvem der hviler en skrækkelig forbandelse, der kun kan ophæves, hvis hans kolde hjerte er i stand til at elske en anden person - og vel at mærke samtidig vinde hendes kærlighed - før han fylder 21 år.

    Som i alle gode eventyr skal vore helte så meget grueligt slemt igennem, før det hele ender lykkeligt, og Beauty and the Beast er naturligvis ingen undtagelse. Den er dramatisk, gribende og meget morsom, for som det ofte er tilfældet i en Disney-film, er det alle de sjove biroller, der sørger for, at vi ikke kun græder, men også græder af grin. Især er tjenestefolkene Lumiere og Cogsworth - i skikkelse af hhv. en talende lysestage og et pendul-ur - en virkelig morsom duo. Filmen er vanen tro en musical, og sangene - skrevet af Alan Menken og nu afdøde Howard Ashman - er helt fantastiske. Faktisk er de så gode, at Disney efterfølgende har haft enorm succes med en storstilet teateropsætning, som har spillet for fulde huse i både London og på Broadway.
    Indtil fornylig kunne lange tegnefilm konkurrere på lige fod med live-action film til årets Oscar-uddeling, og Beauty and the Beast gik over i historien som den første og eneste tegnefilm, der har opnået at blive Oscar-nomineret til en ægte "Best Picture" Oscar. Nogle (fjolser) tolkede det faktum, at en tegnefilm kunne være blandt årets fem bedste film, som en falliterklæring for industrien, og man har i dag givet animationsfilm deres egen kategori, så man ikke kommer i samme pinlige situation igen.

Lagerinformation: F 813
Antal
1
Tilføj til kurv