Søren Rye Præsenterer: Ti gode historier

40,00 kr.

Søren Rye Præsenterer: Ti gode historier (2011)

"Jeg har lavet mange uforglemmelige tv-portrætter. Her er ti af de bedste - plus et ekstranummer."
- Søren Ryge, oktober 2011

Den folkekære Søren Ryge har igennem en lang årrække lavet mange uforglemmelige tv-portrætter om ganske almindelige danskere, som åbner deres private hjem op, og fortæller om deres hverdag, liv og historie. Og han formår at gøre det så vedkommende og interessant, at man som seer fascineres af disse menneskers liv og levned.

Dette er anden DVD i serien Søren Ryge præsenterer. Forgængeren om Anders og Julius solgte over 50.000 eksemplarer og slog for alvor fast, at Søren Ryge og hans portrætprogrammer er blandt de mest enestående og folkekære vist i dansk TV.

På Ti gode historier har Søren Ryge fundet ti udsendelser frem fra årene 1992-2007, som han selv holder utrolig meget af:

  1. Den røde smed - om Eigil, som hele sit liv har arbejdet som smed og skoet over 8.000 heste. Han er blevet sparket tre gange, men har aldrig opgivet at sko en hest, uanset hvor tosset den har opført sig.
  2. Og historien om Evalds hvidkålssuppe, som går bag om 80-årige Evald Møller, der bor alene på sin store forfaldne gård, der er omgivet af grønne marker og en smuk frugthave. Evald dyrker hvidkål – han elsker nemlig hvidkålssuppe og han er fremragende til at lave det.
  3. Vi møder også Ketty & Jens Børre, der begge samler på ting. Masser af ting. Ketty samler på spisestel og har til 300 personer. Hendes køkken ser ud som det har gjort i 50 år, og så elsker hun at vaske sit stel op i hånden. Jens samler på traktorer, som hvert har sit redskab. Han købte sin første traktor i 1949 – og den virker stadig.
  4. I udsendelsen Hans og Rågerne er Søren Ryge på besøg hos Hans Nielsen, som bor på Mors. Hans bor midt i en rågekoloni, men selvom rågeungerne bliver skudt og spist, spiser Hans dem ikke. Han kan bedre lide gammeldags flæskemad. Hans har så uendelig god tid til at køre rundt i sin traktor og sørge for sin enlige ko.
  5. Historien om Lis og dyrene handler om Lis, der arbejder på sin bondegård 365 dage om året.
  6. Hestebrødrene møder vi Harry og David, der bor på en slægtsgård i Vendsyssel, og har masser af heste.
  7. I portrættet om Bette Anna møder vi 73-årige Anna, der bor alene på sin lille gård. Dyrene er væk, men hun passer stadig alle sine 20 tønder land med traktoren, ploven, harven, mejetærskeren og alt det andet maskineri.
  8. Gudrun og Valborg handler om 100-årige Valborg og hendes søster Gudrun, der sammen øser ud af deres livsoplevelser.
  9. Manden og ørnen møder Søren Ryge Henning Lorenzen, som kender en vild dansk havørn, der hedder Berta.
  10. Mød også Kristian og Ruth, der har motorcykler, hestevogne og alt muligt ragelse.

Som ekstranummer fortæller Søren Ryge i Manden der ikke ville i fjernsynet om en nabo, han engang havde, som hed Sigvald, der næsten aldrig sagde noget.

Antal
1
Tilføj til kurv
Egenskaber
Produktions Selskab
TV2
Spilletid
390 Minutter
Genre
Dokumentarfilm
Undertekster
Dansk