Dansk Tale

Pocahontas (Guld nummer 33) (Brugt)

20,00 kr.

Pocahontas (1995)

Instruktør: Mike Gabriel & Eric Goldberg

Handling: Engelske sømænd lander i 1607 ved Virginias kyst for at grave efter guld under ledelse af guvenør Ratcliff og kaptajn John Smith. Her bor et indianerfolk. Høvdingens datter Pocahontas bliver lovet væk i giftemål med en af stammens stolte krigere Kookum af sin far. Men Pocahontas forsøger at tyde en drøm, hun har haft det sidste stykke tid, som omhandler en snurrende pil. For at få hjælp, går Pocahontas til Bedstemor Piletræ, som er meget klog. Hun beder Pocahontas om at følge sit hjerte og lytte til vindens susen.


Da John Smith vil se sig omkring, støder han på Pocahontas og hun ender med at vise ham rundt i sit land. Hun forklarer også, at der intet guld er at finde hos hendes folk. Samtidig forudser indianerstammens kloge medicinmand, at der er krig under optrapning, så det har ikke meget virkning, da Pocahontas forsøger at forhindre stammens krigere i at forberede sig til krig. John Smith har heller ikke meget held ved at stoppe Ratcliffs krigere.

Pocahontas veninde Nakoma opdager, at Pocahontas ser John Smith og sladre til Kookum, som drager ud for at finde hende.

Bedstemor Piletræ råder Pocahontas og John til at få sine folk til at kommunikere istedet for at angribe hinanden. Og da det unge par er på vej til indianerhøvdingen, angriber Kookum John Smith. Men en af de engelske sømænd, Thomas er fulgt efter John Smith for at se, hvad han render rundt og laver, og han skyder og dræber Kookum. John Smith beder ham løbe væk og tager dermed skylden for drabet. Derfor tages John til fange af indianerstammen.

Fortvivlet søger Pocahontas igen råd hos Bedstemor Piletræ og indser, at den snurrende pil fra hendes drøm, er pilen på John Smiths kompas, som hendes vaskebjørn Meeko har stjålet. Pocahontas får stoppet hendes stamme i at dræbe John Smith, men så ankommer Ratcliff og hans krigere, som skyder efter stammens høvding........

Disneys klassiker nr. 33 Pocahontas blive i 1995 belønnet med to Oscars for bedste filmmusik og bedste gang (Vindens farver)

Antal
1
Tilføj til kurv