Dansk Tale

Peter Pan i Tilbage til Ønskeøen (Brugt)

15,00 kr.

Peter Pan in Return to Neverland (2001)

Handling: Pas på - skurken Kaptajn Klo er på spil igen! Midt om natten flyver han til London og kidnapper Wendys datter Jane. Inden Jane ved af det er hun på vej til et mystisk sted, som hun troede kun fandtes i hendes fantasi: Ønskeøen! Men der venter ingen mindre end Peter Pan. Og han vil gøre alt for at sætte en stopper for Kaptajn Klos skumle planer.

Tag med tilbage til Ønskeøen og kast dig ud i et nyt højtflyvende eventyr med Peter Pen. Her møder du Klokkeblomst og drengene, Kaptajn Klo og hans venlige håndlanger Smisk i den fartfyldte og sjove efterfølger til Disneys klassiker Peter Pan.

Antal
1
Tilføj til kurv

Filmen
(Denne anmeldelse er oprindelig skrevet i 2002, men opdateret til også at dække 2008 versionen).

Mere Disney 2'er
Endnu en 2'ere til en af Disneys klassikere er på gaden. Denne gang er det Peter Pan, der har fået en efterfølger.
Modsat hvad mange nok har ventet, så er denne opfølger faktisk rigtig hæderlig. Historien er god, animationerne er flotte, musikken er fin, den danske tale flot, og ekstramaterialet helt ok.

Historien
Historien foregår i London under anden verdens krig. Wendy er blevet voksen, og har fået 2 dejlige unger, Jane og Danny. Børnenes far bliver sendt i krig, og han beder Jane om at passe på familien, mens han er væk. Tidlig modnet af krigens barske vilkår, er Jane ved at blive alt for tidligt voksen, og mens lillebror elsker, når mor fortæller historier om Peter Pan og Ønskeøen, tror Jane slet ikke på den slags mere. Da krigen er på sit højeste evakueres alle byens børn, og Jane skal nu passe på sin Lillebror, og fortælle historier som moderen plejer at gøre det. Sådan noget sludder vil hun selvfølgelig ikke være med til, men natten inden de skal afsted får hun uventet besøg. Hun kidnappes af Kaptajn Klo, der tager hende med til Ønskeøen, i den tro, at hun er Wendy. Kaptajn Klo vil bruge Wendy til at lokke Peter i en fælde, så han kan få Ønskeøen og skatten for sig selv.
Peter Pan og drengene kommer i knibe, og Klokkeblomst er ved at dø, alt sammen på grund af Janes manglende tro. Men Jane får langsomt troen, og fantasien tilbage igen, og så begynder der for alvor at ske ting og sager på Ønskeøen.

Video:
Billedet er widescreen format (1.66:1 anamorphic). I de amerikanske biografer har filmen været vist i 1.85:1. Det betyder dog ikke at DVD versionen er beskåret, filmen er optaget i 1.66:1, og beskåret til 1.85:1 i biograferne. Selvom det ikke er helt som i biografen, gør det egentligt ikke så meget. Billedet imponerer, flotte klare farver, og det hele ser bare rigtig godt ud.
Der er ingen forskel på billedet i 2002 og 2008 versionen.

Audio:
Lyden er i dolby digital 5.1, og er helt som den skal være. Lyden er flottere, og mere dynamisk end på "Askepot 2", og i en klasse der mere svarer til de nye Disney biograffilm.
Der er ingen forskel på lyden de 2002 og 2008 versionen.


Ekstramateriale:
2002 og 2008 version (findes på begge):

 • Fravalgte scener "Glemte skatte"
  Det lækreste af ekstra materialerne, et par scener der blev valgt fra.

kun på 2002 version:

 • Spil "Red ønskeøens drenge".
  Et spil i vanlig Disney DVD stil, men flottere, og lidt sværere.
 • Læsebog "Ønskeøens nye helt"
  For de mindste.
 • Kort tegnefilm "Pluto's fledling"
  En gammel Pluto tegnefilm, den er skam helt ok, men har ikke så meget med Peter Pan at gøre.

kun på 2008 version:

 • Spil "klokkeblomst udfordring: på jagt efter lyset".
  Et nemt spil, der dog tager lang tid på grund af megen ventetid.
 • Disney fairies øjeblikke
  4 små klip der reelt bare er en teaser på "klokkeblomst", film der har været på vej længe.

 

Selvom ekstra materialet i 2002 var lidt skrabet, var det dog klart over, hvad der var standarden på en 2'er dengang..
Men i 2008 skal der mere mere til, og når man ovenikøbet kalder det en special udgave, skal der en del mere til. Og så er det jo lidt underligt, at 2002 udgaven faktisk har mere ekstra materiale end 2008 special edition.

Konklusion:
I 2002 var Peter Pan i tilbage til Ønskeøen, den bedste Disney 2'er der var udkommet frem til da. Heldivis viste det sig, at den var med til at lægge en generel højere standard for 2'ere.

I 2002 skrev vi om udgivelsen "Den har fået en flot behandling på DVD. Alt i alt en rigtig hyggelig fortælling for hele familien, der lægger sig flot op af den oprindelige Peter Pan film, som der desværre endnu ikke er sat en udgivelses dato for."
Heldigvis har vi siden fået den oprindelige Peter Pan film i en superflot udgave, og 2'eren er stadig en ganske hæderlig opfølger. Købte man den i 2002, er dog ingen grund til at købe 2008 versionen.