Dansk Tale

Oliver & Co. (Guld nummer 27) (Specialudgave) (Brugt)

20,00 kr.

Oliver & Company (1988)

Instruktør: George Scriber

Handling: Oliver & Co. er det tegnede eventyr om en lille forældreløs killing Oliver, der er ladt alene i New Yorks kolde og våde gader. Ved et tilfælde møder Oliver den seje hund Smutter. Et sorgløst gadekryds, der selv synes, han er den smarteste og hotteste hund i New York City.

    Smutter er medlem af en hundebande, der holder til i et berygtet havnekvarter. Lederen er den sølle, men godmodige lommetyv, Fagin, der igen er i lommen på nogle mere hærdede forbrydere. Oliver bliver introduceret for banden og møder både venskab og varme hos hundene. Den lille kat skal nu oplæres i det hårde bandeliv i gaderne for at ”tjene” til føden for bagefter at aflevere ”dagens høst” til Fagin.

Men lykken står den kække bi. Ved et held i uheld bliver Oliver adopteret af en sød, rig og meget ensom lille pige. Den tidligere forældreløse kat får nu både et hjem og et kattetegn og spinder af lykke dagen lang.

    Så sker ”katte”strofen. Oliver bliver kidnappet. Men når nøden er størst, er vennerne nærmest. Med Fagin i spidsen kommer hele den elskelige hundebande til hjælp, og så går den vilde jagt ...

I øvrigt er musikken i filmen som et musikalsk eventyr, der er på linie med to andre af Disneys populære klassikere, nemlig Aristocats og Junglebogen. Det er en blanding af pop, tango, cabaret og swingende jazz skrevet af den tids største komponister og sangskrivere: Howard Ashman og Barry Man, Dan Hartman og Charlie Midnight, Dean Pitchford og Tom Snow, Barry Manilow og Jack Feldmann, Bruce Sussman, Rob Minkoff og Ron Rocha.

Oliver & Co. er nr. 27 i rækken af Disneys tegnede spillefilm, og filmen havde første gang premiere i USA i 1988. En af animatorerne i Oliver & Co. er danskeren Jørgen Klubien, der kom til Disney Studierne i 1978, og som siden arbejdede i studierne både som fastansat og freelance. I en årrække har Jørgen Klubien nu arbejdet som "story-man" i Pixar Animation, der har status som verdens første digitale animationsstudie, og som sammen med Walt Disney Feature Animation stod bag verdens første 100% computeranimerede spillefilm, Toy Story, en film, Jørgen Klubien også var involveret i.

    Foruden Oliver & Co. og Toy Story har Jørgen Klubien ligeledes været animationstegner på bl.a. Mads & Mikkel, Nighmare before Christmas, James and the Giant Peach samt Løvernes Konge.

Lagerinformation: 19,B9
Antal
1
Tilføj til kurv