Nodevenderen

15,00 kr.

La tourneuse de pages / The Page Turner (2006) Frankrig

Instruktør: Denis Dercourt

HandlingMélanie er bare 10 år. Hendes forældre har en slagterforretning i provinsen, men håber - sammen med Mélanie - på, at deres datter kan få et stipendium til Paris’ Musikkonservatorium. Hun er nemlig en både flittig og talentfuld pianist. Efter lange og intense øvelser er hun endelig klar til optagelsesprøven. Det er knald eller fald for Mélanie. Det har hun sådan set selv besluttet sig til.

     Hendes præsentation bliver overhørt af et ekspertpanel, som blandt andre tæller den anerkendte pianistinde Ariane Fouchécourt (Catherine Frot), som dog synes mere optaget af at skrive en autograf end at lytte til Mélanie. Den unge kandidat mister koncentrationen og muligheden for at komme på Konservatoriet. I frustration og skuffelse lægger pigen musikken på hylden, men hun glemmer ikke sit sviende nederlag.
     Flere år senere bliver den nu 20-årige Mélanie (Déborah François) ansat som sekretær ved et anerkendt og stilfuldt advokatfirma i Paris. Den velhavende chef for firmaet er Jean Fouchécourt, og i den kølige og regelrette atmosfære begår Mélanie sig ganske scenevant. Da Monsieur Fouchécourt - og hans kone Ariane - får brug for en barnepige til deres søn, 12-årige Tristan (Antoine Martynciow), melder Mélanie sig til tjenesten. I deres luksuschateau uden for Paris er alt stilfuldt og velorganiseret.
     Ariane Fouchécourt genkender ikke den unge elev fra optagelsesprøven 10 år tilbage. Til gengæld bliver hun meget glad for, at Mélanie ved noget om musik, kan læse noder og blive en meget væsentlig assistent for Ariane i hendes karriere. Efter en pause er Ariane nemlig i den situation, at hun skal satse stort på et ’comeback’ i en (nok så intrigant og illoyal) trio med et medspillende par på violin og cello.
     En dygtig nodevender kan betyde utroligt meget - og Mélanie kan åbenbart både tage sig kærligt af Tristan, til og med spille klaver med ham, og vende noderne for Ariane. Er der måske dybest set lagt op til meget mere end bare et vigtigt musikalsk samarbejde mellem de to kvinder? Hævnens time nærmer sig for Mélanie.
Lagerinformation: F 697
Antal
1
Tilføj til kurv