Navarones Kanoner (Gregory Peck)

15,00 kr.

The Guns of Navarone (1961)

Instruktør: J. Lee Thompson

Handling: Gregory Peck, Anthony Quinn og David Niven er allierede sabotører, der er sendt ud på en umulig mission: at infiltrere en uindtagelig ø, der er blevet besat af nazisterne, og at ødelægge de to enorme, langtrækkende kanoner, der forhindrer en undsættelse af 2000 engelske soldater.

Den sortlistede manuskriptforfatter, Carl Foreman (High NoonThe Bridge on the River Kwai), havde besluttet sig for at genetablere både sit navn og sin troværdighed efter at have tilbragt det meste af 1950'erne med at arbejde anonymt. For at opnå dette valgte han Alistair MacLean's succesroman, Navarones kanoner, til sit filmprojekt. Med en storslået stjernebesætning og en gigantisk produktionsmaskine blev filmen en kæmpesucces, der i 1961 modtog 7 Oscar-nomineringer (bl.a. for Bedste Film) og vandt i kategorien Bedste Special Effects. Selvom Foreman nåede sit mål, blev det MacLean, der virkelig kom til at nyde godt af filmens succes; hans bøger blev forvandlet til en række af storslåede eventyrfilm, heriblandt Ice Station Zebra og Ørneborgen.
    Men det er Navarones kanoner, der står tilbage, ikke bare som den bedste MacLean-filmatisering, men også som et af de største actioneventyr, der nogensinde er skabt.
Antal
1
Tilføj til kurv