Mænd der hader kvinder

15,00 kr.

Män som hatar kvinnor (2009) Sverige

Instruktør: Niels Arden Oplev

Handling: Da den kendte erhvervsjournalist, Mikael Blomkvist, fra det velrenommerede magasin Millennium bliver idømt både bøde og en fængselsstraf for at have fremsat injurier i sin dækning af en påstået finansskandale, lider hans professionelle troværdighed et alvorligt knæk, og han beslutter sig til at tage en pause som journalist. Hans nysgerrighed bliver dog vakt, da han samtidig modtager en invitation fra Henrik Vanger, den tidligere direktør for en af Sveriges store industrier, Vangerkoncernen.

     For snart fyrre år siden forsvandt en af Henrik Vangers unge slægtninge, Harriet, og lige så længe har den gamle direktør fortvivlet forsøgt at forstå hendes forsvinden. Han frygter, at der er foregået en alvorlig forbrydelse, og at en række mystiske breve, som han har modtaget hvert år på sin fødselsdag, kan være et tegn fra Harriets morder.
     Selvom Henrik Vanger har vendt hver eneste sten i sagen om Harriets forsvinden, vil han have Michael Blomkvist til at undersøge sagen. Og eftersom Mikael Blomkvist har brug for honoraret, tager han imod tilbuddet. Han har dog ingen forventning om at kunne løse gåden, som har optaget både familien og politiet i mange år.
     Michael Blomkvist slår sig ned på den lille ø, hvor Vangerkoncernen og Vangerfamilien holder til. Og da han begynder at grave ned i familiehemmelighederne, dukker der alligevel nye spor op, som tyder på, at der stadig er ubesvarede spørgsmål i mysteriet. Sagen tager en overraskende drejning, da Mikael Blomkvist får hjælp af en ung kvindelig researcher. Lisbeth Salander er en umyndiggjort ung kvinde, tatoveret, piercet og landets bedste hacker. Sammen begynder de at grave dybt i familien Vangers fortid, og snart åbenbarer der sig et blodigt spor, som fører dem frem til en uhyggelig virkelighed.

Lagerinformation: F 613
Antal
1
Tilføj til kurv