La Strada (Brugt)

45,00 kr.

La Strada (1954) Italien

Instruktør: Federico Fellini

Handling: La Strada er for mange mennesker Fellini-filmen over dem alle, og den er samtidig hans enkleste film, enkel som en folkesang.

    Den vagabonderende cirkusartist, Zampanò (Anthony Quinn), en snu og brutal karl, køber den enfoldige Gelsomina (Giulietta Masina) til at assistere sig, og det umage par rejser rundt i den italienske provins.
    Tragedie blandes med burleske i Fellinis gennembrudsfilm, hvor den hidtige politiske neorealisme viger for skæbnedramaet. Vi rejser rundt i et nødstedt, sultende Italien, og vi møder fantastiske eksistenser, der dog aldrig malkes for symbolbetydning, som Fellini skulle få en tendens til i sine 1970'er-film.

Uddrag af Politikens DVD-anmeldelse, skrevet af Michael Bo (23/4-2004).

Gelsominas fattige mor sælger hende til den brutale og dominerende gøgler og stærkmand, Zampanò. Hun skal arbejde for ham som klovn, og de slår sig sammen med et omrejsende cirkus, hvor Zampanò møder sin gamle rival, klovnen Matto, og et trekantsdrama udvikler sig. Gelsomina og Matto udvikler følelser for hinanden, og han foreslår at de stikker af sammen, men det nægter Gelsomina. Som et trofast kæledyr vil hun ikke forlade Zampanòs side. Til sidst eksploderer Zampanòs voldsomme temperament en gang for meget, hvilket får tragiske konsekvenser.
    Giulietta Masina var gift med Federico Fellini, og her instruerer han hende som Gelsomina i La Strada, filmen der gav dem begge international berømmelse. Den anerkendte, italienske filmskaber, Federico Fellini, trak på sine egne erfaringer fra sin cirkusbaggrund i denne klassiker fra 1954. Fellini har siden stået bag beundrede værker som La Dolce Vita og .

Antal
1
Tilføj til kurv