Kundun

20,00 kr.

Kundun (1998)

Instruktør: Martin Scorsese

Handling: Tibet 1937. Med øjne lysende af spænding lytter en 2-årig dreng til moderens beretning om hans fødsel. Hun fortæller, at Guderne har udvalgt ham til en særlig opgave.

    Samtidig nærmer en flok munke sig deres hus. I 4 år – siden den 13. Dalai Lamas død – har de søgt efter hans reinkarnation. Omsider er deres søgen slut. Drengen klarer den urgamle prøve, som beviser at han er Kundun, politisk og spirituel leder af sit folk.
    Dalai Lama bliver bragt til paladset i den hellige, lukkede hovedstad, Lhasa. Herr et liv styret af disciplin og århundreder gamle traditioner, men også et liv i glæde og harmoni. En undervisning, der skal modne ham til at varetage hans skæbnebestemte embede og overvinde de katastrofer, som lurer på tusindårsriget på verdens tag.

På grund af kinesernes "befrielse" lever Dalai Lama den dag i dag stadig i landflygtighed i Indien. Han modtog i 1989 Nobels Fredspris, gæstede sidst Danmark i 1996, og agiterer utrætteligt verden over mod Kinas kulturudslettende undertrykkelse af Tibet.

Lagerinformation: F 547
Antal
1
Tilføj til kurv