Kronprinsessen: Alle 4 afsnit (2-disc)

25,00 kr.

Kronprinsessan (2006) Sverige

Instruktør: Kathrine Windfeld

Handling: Hun er gift, har tre børn sammen med Thomas og er på vej til Uganda som medfølgende hustru. En aften før jul bliver den 35-årige Charlotte Damgaard ringet op af statsministeren og får tilbudt posten som Danmarks nye miljøminister. Har hun et valg?

     Hanne-Vibeke Holst har skrevet et brag af en roman om kvinder på magtens tinder. I årevis har kvinderne kæmpet for at komme til magten, for at sætte dagsordenen, for at vise de andre politiske padder, at vi kan gøre arbejdet endnu bedre. Når vi så sidder der og slås med egne partifæller og pressens paparazzimetoder, vover Hanne-Vibeke Holst at stille spørgsmålet: Er det det hele værd?

Ovenstående er fra Århus Kommunes Bibliotekers projektmedarbejder Lotte Thomhaves omtale af Hanne-Vibeke Holsts knaldroman fra 2002, som siden er blevet bearbejdet og filmatiseret af svensk fjernsyn som en fremragende miniserie i 4 dele.
     I den svenske udgave er Charlottes efternavn ændret til Ekeblad, og miljøproblematikken er tilpasset svenske forhold, men ellers er serien tro mod det danske forlæg.

Kronprinsessen er en politisk gyser, der læner sig godt og grundigt op ad real-life om kvindelige ministre, der har stukket næsen frem i nordisk politik. Anita Bay Bundegaard, Ritt Bjerregaard og Mona Sahlin er nogle af forbillederne. Det gør ikke historien ringere, tværtimod bliver fiktionen en dør, hvor man kan åbne ind til identifikationen og følelserne. Noget en dokumentarisk reportage sjældent formår.

Antal
1
Tilføj til kurv