Jarhead / Born on the Fourth of July (2 Film Boxset)

20,00 kr.

Jarhead (2005)
Handling: Dette er historien om Golfkrigen 1990/91, som vi aldrig har set den før – nemlig fra marineinfanteriets synspunkt i brændende sol, med fygende ørkensand og truslen om pludselig og uigenkaldelig død lige på den anden side af den næste klit.

     Anthony Swofford er blot 20 år, da ordren til at beskytte amerikanske interesser i en fjern ørken ankommer. Han og hans kammerater tager af sted til en krig, som de er blevet trænet til, men ikke har nogen anelse om, hvordan vil forløbe. Deres lejr ligger midt i ørkenen, hvor daglige marcher og reglementeret hydrering er de eneste adspredelser, mens brevene hjemmefra stadig oftere fortæller om frafaldne kærester. Ordren til angreb er næsten en befrielse, men hvad der møder dem på den anden side af den kuwaitiske grænse, kunne ingen have forberedt dem på.

Jarhead er baseret på Anthony Swoffords selvbiografiske roman fra 2003 om sine oplevelser under krigen og er filmatiseret af Sam Mendes med Jake Gyllenhaal i hovedrollen. Peter Sarsgaard spiller hans kammerat, Troy, mens Jamie Foxx spiller den på en gang skrappe og alfaderlige sergent.

Born on the Fourth of July (1989)
Handling:
Vietnamveteranen Ron Kovic, som Oliver Stones intense drama handler om, er en virkelig person, som i filmen medrivende portrætteres af Tom Cruise. Som håbefuld teenager melder Ron sig til tjeneste i Vietnam-krigen, men han ender som desillusioneret krigsveteran, lammet fra taljen og nedefter. Han kommer tilbage til et land, han nærmest ikke kan genkende, kæmper en hård kamp for at tilpasse sig og ender som talsmand for antikrigsbevægelsen.

Antal
1
Tilføj til kurv