Hollywood Screen Sirens (3 Film) (Brugt)

40,00 kr.

Boks med 3 Klassisker Film

Roman Holiday (1953) [ Prinsessen holder fridag ]
Instruktør
: William Wyler
Handling: Mange mennesker, uanset om de personligt oplevede 1950'erne, nærer en særlig nostalgi for dette årti. Det var, som om verden var større og rigere på muligheder dengang end på noget andet tidspunkt før eller siden. Depressionen og krigen var kommet på afstand, og de fleste mennesker begyndte vel at nyde en eller anden form for velstand. Den første rock ’n roll lød fra jukeboxe og radioer, fyrene havde brylcreme i håret, der blev tygget tonsvis af tyggegummi, og man gik stadig for alvor i biografen. Man havde måske en smule mere tid og mod til at drømme, og Hollywood leverede råstoffet til drømmene – det var årtiet, hvor Marilyn Monroe, Elizabeth Taylor, Grace Kelly og ikke mindst Audrey Hepburn lyste op på stjernehimlen. Det var ikke mindst en tid, hvor en prinsesse kunne forsvinde ud i den italienske sommernat og forelske sig i Gregory Peck.

    Roman Holiday fortæller netop denne enkle og søde historie. Audrey Hepburn gjorde i filmen sin debut på det store lærred som den betagende smukke, ensomme og betuttede prinsesse, der en sen aften sniger sig ud af paladset. Ad tilfældighedens veje ender hun med at tilbringe det følgende døgn sammen med en charmerende amerikaner (Gregory Peck). Hun giver sig ud for at være en bortløben kostskolepige, mens han – som på et tidligt tidspunkt er klar over hendes sande identitet – foregiver at være en forretningsmand, men i virkeligheden er journalist og har til hensigt at benytte anledningen til at skrive en sensationel artikel om prinsessens "fridag". Det bliver en begivenhedsrig dag, hvor prinsessen blandt andet når at gå til frisøren, drikke champagne på en fortovscafe, tage en tur på scooter gennem Roms smalle gader og stræder, får sig en sving-om på en flodpram og endog når at få en ufrivillig vandgang. Den bittersøde blanding af komedie og melodrama, krydret med en anelse italiensk neo-realisme, en glasur af elegance og charme og sprinklet med ægte stjernestøv er fuldendt og uforglemmelig.

A place in the sun (1951) [ En plads i solen ]
Instruktør
: George Stevens
HandlingGeorge Stevens' betagende filmatisering af Theodore Dreisers roman. A Place in the Sun modtog 6 Oscars (for bl.a. Bedste instruktør og Bedste manuskript) og sikrede filmens par, Montgomery Clift og Elizabeth Taylor, udødelighed.

    Clift spiller George Eastman, en fattig ung mand som er fast besluttet på at blive en del af det fine selskab og vinde en af dets spidsers kærlighed (Elizabeth Taylor). Shelley Winters spiller fabriksarbejdersken, hvis dybe hemmelighed truer Eastmans karrieremæssige og romantiske fremtidsudsigter. Overvældet af frygt og begær bliver Eastman til slut tvunget til en desperat affekthandling, der afklarer hans verden for altid.

To Catch a Thief (1955) [ Fang Tyven ]
Instruktør
: Alfred Hitchcock
Handling: Cary Grant spiller John Robie, en tidligere juveltyv, som engang gik under navnet "The Cat", i denne klassiske, spændingsfyldte Alfred Hitchcock-thriller.

    Robie mistænkes for en ny bølge af smykketyverier i luksushotellerne ved den franske Riviera, og han må forsøge at rense sig selv. Han møder den forkælede arving Frances (Gene Kelly) og øjner her en chance for at lokke den mystiske tyv frem ved hjælp af hendes mors (Jessie Royce Landis) eventyrlige juveler. Hans plan giver imidlertid bagslag, men Frances, som tror han er skyldig, beviser sin kærlighed ved at hjælpe ham med at undslippe. I et nervepirrende klimaks afsløres den virkelige forbryder.
    Filmen modtog tre Oscar-nomineringer og vandt for "Bedste cinematografi".
Antal
1
Tilføj til kurv
Egenskaber
Premiere Dato
1993
Produktions Selskab
The Königsberg Company
Spilletid
173 Minutter
Genre
Western, miniserie, Drama
Undertekster
Dansk, Norsk, Svensk, Finsk
Censur
Tilladt for Børn over 15 år