Hero (Jet Li) (Brugt)

20,00 kr.

Ying Xiong (2002)

Instruktør: Zhang Yimou

Handling

Hero er helt uden sammenligning den pæneste film, jeg nogensinde har set. Historien i filmen benytter sig af samme fortælleteknik som Akira Kurosawas Rashomon. Filmen skrider langsomt fremad, mens vi ser en række flashbacks, som ikke stemmer helt overens, for at vi til sidst kan danne os et helhedsindtryk af, hvad de virkelige hændelser i fortællingen var.

Jet Lis karakter har myrdet en række lejemordere, som alle var ude efter den mægtige Kejser Qins hoved. Så nu er han draget op til kejseren for at modtage sin belønning, men kejseren vil først høre historien om, hvordan han kom lejemorderne, som regnes for de bedste sværdmænd, til livs. Mere af historien skal ikke røbes her, for man skal selv opleve den måde, fortællingen - som en blomst - foldes ud på.
    Men den virkelige årsag til, at man skal se Hero, er slet ikke dens historie, men derimod dens visuelle stil. For få år tilbage måbede vi alle, da vi så de fantastiske stunts i Ang Lees overvurderede Tiger på spring, drage i skjul, men det er intet mod de kampsekvenser, Hero indeholder. Ikke nok med at der benyttes stunts, som topper dem vi så i Tiger på spring, cinematografien har også fået en maksimal opmærksomhed fra instruktøren. Filmens fem flashbacks gør overdrevent brug af hver deres farve, således at vi både får set en sekvens, hvor alt er grønt, og én hvor det er rødt, og én der er gul og så fremdeles. Det er svært med ord at beskrive, hvad det er, der gør denne filmoplevelse så speciel, men sådan er det jo med alt, der er smukt – det skal ses og ikke tales ihjel.

Hero er den eneste Martial Arts film jeg har set, hvor også de tøser, der var til stede, måtte give efter for dens stil og erklære den for et mesterværk. Men er du ikke ude efter en god historie, vilde stunts eller smukke billeder, så er det nok ikke en film for dig!
Antal
1
Tilføj til kurv