Fluernes Herre (Criterion Film) (Brugt)

25,00 kr.

Lord of the Flies (1963)

Instruktør: Peter Brook

Handling: Den originale filmatisering af William Goldings berømte bog. Denne version har vundet publikums pris på imdb.com med 7 af 10 mulige. William Golding modtog i 1983 en Nobelpris i litteratur. Dette er den første filmatisering af den populære klassiker skrevet af William Golding.

Under en atomkrig lykkes det en gruppe drenge fra en overklasseskole i London at flygte ved at snige sig om bord på et fly. Flyet får senere motorproblemer, piloten dør, og de omkring 36 drenge ender på en ubeboet tropeø. Drengene begynder at indrette et samfund på deres helt egne præmisser. De vælger en anfører, men inden længe bliver gruppen splittet i to. I deres forsøg på at overleve begynder begge grupper på animalske drab og kannibalske ritualer i fraværet af voksne og et struktureret samfund. Den sødmefulde ungdom bliver hurtigt sur i denne skarpe, sociale fortolkning af den tynde linie, der adskiller mennesker fra dyr.

Når man sammenligner denne filmatisering af "Fluernes Herre" med Harry Hooks mere polerede og dyrere 1990'er version, så står det klart, at Brooks version er mere ærlig over for bogen. Karaktererne, som Brooks fremstiller i sin filmatisering, er lige så chokerende og forbavsende som i bogen. Brook har udført et vidunderligt stykke arbejde med visuelt at fremstille denne klassiker.

Lagerinformation: 614
Antal
1
Tilføj til kurv
Beskrivelse
Egenskaber


Premiere Dato
1990
Produktions Selskab
Castle Rock
Spilletid
90 Minutter
Genre
Drama, Adventure
Undertekster
Dansk