Federico Fellini's 8½

25,00 kr.

Federico Fellini's 8½ (1963)

Instruktør: Federico Fellini

HandlingSandsynligvis Federico Fellinis mest beundrede værk - sammen med La Dolce Vita (Det søde liv).  vandt en Oscar for Bedste Udenlandske Film i 1963 og er en af de største film om filmskabning. Titlen kommer fra Fellinis tidligere 6 film, som han selv har instrueret, samt 3 film, han har instrueret i samarbejde med andre – de tæller hver for ½. Det gør denne film til nr. 8½.

En filminstruktør (Marcello Mastroianni) kæmper for at finde den kreativitet, det kræver, for at han kan færdiggøre sin næste film, men han bliver konstant forstyrret af producenter, sin kone og sin elskerinde. For at flygte fra sine plageånder trækker instruktøren sig tilbage i en verden af minder, drømme og fantasier. Resultatet er en række fantastiske temaer og drømme, der gør  til den ultimative Fellini-film. Den afspejler også Fellinis egne problemer, før han fik dette filmprojekt sat i gang.

Fellini har altid lavet film om kvinder, han har elsket, og uudslettelige øjeblikke, der har gjort dybe indtryk. Fascinerende Fellini-film, der har sat store spor i filmhistorien.
      vandt i 1964 en Bodil for Bedste Europæiske Film. Den har også vundet to Oscars for Bedste Udenlandske Film og Bedste Kostume Design og blev derudover nomineret til yderligere tre Oscars (Bedste Instruktør, Bedste Manuskript, Bedste Art Direction).  har desuden vundet 12 andre filmpriser.
Antal
1
Tilføj til kurv