Fargo (Brugt)

15,00 kr.

Fargo (2014)

Instruktør: Joel Coen

Handling: En kujonagtig bilsælger (William H. Macy) i desperat pengemangel arrangerer en kidnapning af sin intetanende kone for at presse en stor løsesum ud af hendes stenrige far.

    "No rough stuff", forlanger han af de to hårdkogte bananer, der skal udføre missionen, men den simple plan udvikler sig snart til et grusomt blodbad. Det er nu op til den højgravide, madglade og meget jordnære og snusfornuftige sherif (Frances McDormand) at løse mordgåden.

Coen-brødrenes film er normalt ikke for enhver smag, men Fargo er utvivlsomt deres mest tilgængelige film og min klare favorit. Den specielle sorte humor er brugt på en rigtig god og velfortalt historie. Det er en sand fornøjelse at se, hvordan den stakkels bilsælger, som man egentlig ikke kan lade være med at få ondt af, vikles mere og mere ind i sit spind af løgne, mens galskaben vokser omkring ham. William H. Macy er perfekt som den farveløse selvudslettende husbond, og ingen vil glemme Frances McDormand i sit livs glansrolle. Steve Buscemi er naturligvis i sit es som den helt igennem bindegale psykopat.
    Fargo er en dejlig sort humoristisk thriller - næsten en "film noir" i farve.

Fargo er efter sigende baseret på en sand historie, som udspillede sig i Fargo-området i Minnesota i 1987. Minnesota har et stærkt skandinavisk islæt, da det var her, mange skandinavere valgte at slå sig ned i nybyggertiden. Det skulle være forklaringen på den specielle dialekt og de særegne navne: Marge Gunderson (sheriffen) og Carl Showalter og Gaear Grimsrud (de to forbrydere, som bilsælgeren Jerry Lundegaard kommer for skade at hyre til opgaven).

Antal
1
Tilføj til kurv