Evigt solskin i et pletfrit sind

15,00 kr.

Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004)

Instruktør: Michel Gondry

HandlingJoel (Jim Carrey) og Clementine (Kate Winslet) har været kærester i to år. De elsker hinanden, men er på mange måder et umage par: Clementine er vild og impulsiv, Joel er stille og indadvendt. Deres turbulente forhold er efterhånden præget af flere og flere skænderier og misstemninger. Efter endnu et skænderi har Clementine fået nok og forlader Joel. Da Joel opsøger Clementine for at forære hende en forsoningsgave, får han sig en grum overraskelse: Clementine kan ikke genkende ham. Og ikke nok med det, hun har også fået en ny kæreste. Joel erfarer, at Clementine har fået slettet minderne om Joel og deres forhold hos lægen Dr. Mierzwiak (Tom Wilkinson). Vred og skuffet over Clementines handling opsøger Joel også selv Dr. Mierzwiak for at få hende slettet fra sin erindring.

Ved et computerteknisk indgreb i den bevidstløse Joels hjerne sletter Dr. Mierzwiaks assistenter, Patrick (Elijah Wood) og Stan (Mark Ruffalo), minderne om Clementine ét for ét. Indgrebet foretages hjemme hos Joel, mens han sover, og for alle involverede bliver det en turbulent nat med mange overraskelser. Patrick fortæller Stan, at han blev forelsket i Clementine, mens de fjernede hendes minder, og at han er hendes nye kæreste. For at vinde hendes kærlighed har han benyttet sig flittigt af den viden, han har om Joel og Clementines gode stunder. Computernørden Stan derimod er vild med den unge lægesekretær Mary (Kirsten Dunst). Så da Mary dukker op i Joels lejlighed kommer der for alvor gang i sagerne. Snart flyder Joels seng med chips og øldåser, mens Stan og Mary fjoller rundt.

Imens genoplever Joel alle minderne om sit forhold til Clementine, før de slettes. Det går efterhånden op for Joel, at han stadig elsker Clementine og ikke ønsker hende slettet fra sin hukommelse. Men da han jo er bevidstløs, kan han ikke fortælle det til Stan og Patrick. Den desperate Joel kæmper nu fra hukommelsens dyb for at få lov til at beholde mindet om - og dermed kærligheden til – Clementine, alt imens Dr. Mierzwiak, der i mellemtiden er ankommet til lejligheden, jagter ham i erindringens labyrint. Men tiden er ved at løbe fra kæresteparret; der er snart ikke flere minder tilbage. Lige før den sidste erindring slettes, aftaler Joel og Clementine at mødes i Montauk for at få mulighed for at lære hinanden at kende igen og forelske sig i hinanden på ny.

Næste morgen vågner Joel uden nogen erindring om nattens hændelser. Men i stedet for at tage på arbejde følger han for første gang i sit liv en pludselig impuls og melder sig syg – og tager toget til Montauk...
Antal
1
Tilføj til kurv