Dansk Tale

E.T. The Extra-Terrestrial

15,00 kr.

E.T. The Extra-Terrestrial 20th Anniversary Edition (1982)

Instruktør: Steven Spielberg

Handling: Et lille fortabt rumvæsen, tre millioner lysår hjemmefra. En ensom, 10-årig dreng, der tager ham med hjem. To liv forandres af et tidløst eventyr, og et venskab uden jordiske begrænsninger formes.

Menneskets frygt for skræmmende rumuhyrer skyldes i ikke ringe grad den sværm af uhyggelige monsterfilm, Hollywood har produceret. Særligt i 1950'erne, men også i nyere tid har vi mæsket os i det ene SciFi-brag om invasion fra rummet efter det andet (f.eks. ID4Signs og tv-serien "V"). Oven på Ridley Scotts Alien fra 1979 blev det for meget for den noget mere følsomme Steven Spielberg, der hellere ville fortælle en historie om et stakkels fortabt væsen, der kommer for sent, da hans rumskib rejser hjem igen efter et venskabeligt besøg på vores klode...
    At E.T. The Extra-Terrestrial skulle gå hen og blive den mest sete film i adskillige årtier og først blev overgået i antal solgte biografbilletter i 1993, da Jurassic Park (instrueret af selvsamme Steven Spielberg, hvis nogen skulle være i tvivl) fik premiere, var der vist ingen, der havde regnet med, men det er bestemt ikke for ingenting, at filmen blev en gigantisk succes. Den lille nysgerrige fremmede, som en ganske almindelig amerikansk familie tager til sig og beskytter, så de slemme secret service-folk ikke får fingre i ham, er simpelthen det sødeste "rumuhyre" nogensinde.

Antal
1
Tilføj til kurv