Doktor Zhivago

15,00 kr.

Doctor Zhivago (1965)

Instruktør: David Lean

HandlingDavid Lean demonstrerer endnu engang, at han er en uforlignelig filmskaber. Han instruerer Boris Pasternaks oprørte eventyr, hvor Rusland er splittet af krig og hjerter revet itu af kærlighed. Storartede billeder i overflod: revolution i gaderne, et infanteri sendt ind i Ingenmandsland, toget kører til Ural, tilfrosne huse.

     Golden Globe-vinder Omar Sharif spiller titelrollen, forelsket i Lara (Julie Christie) og fanget i historiens tidevandsbølge. Maurice Jarres score er uforglemmeligt (han fik en af filmens fem Oscars), og Doctor Zhivago er på American Film Institutes Top 100 liste over amerikanske film.

En af de sidste virkelig store episke værker fra MGM er bestemt et gensyn værd. Doctor Zhivago er stadig en af de virkelig gode kærlighedshistorier, og når det hele bliver styret med fast hånd af David Lean, så går det ikke galt. At håndtere store værker er ikke en fremmed ting for en mand, som har givet os film som The Bridge on the River Kwai og Lawrence of Arabia. Der er nogle virkeligt storslåede panorama-scenarier i Doctor Zhivago, og DVD'en er restaureret, så man får den fulde glæde af dem. Filmen strækker sig over flere vigtige politiske perioder i Ruslands historie.

Antal
1
Tilføj til kurv
Egenskaber
Produktions Selskab
Wüste Filmproduktion
Spilletid
99 Minutter
Genre
Thriller
Undertekster
Dansk