Det regner altid i Provence (Brugt)

15,00 kr.

Parlez-moi de la pluie (2008)

Instruktør: Agnés Jaoui

HandlingAgnès Jaoui er kendt i Danmark for filmene De andres smag og Se på mig, som i 2005 modtog en Bodil for Bedste ikke-amerikanske film. Nu er hun tilbage med sin 3. film som instruktør, ligesom hun har hovedrollen i Det regner altid i Provence.

Den populære politiker og feminist Agathe Villanova (Agnès Jaoui) rejser hjem til sit barndomshjem i Provence for at samle kræfter og hjælpe sin søster, Florence (Pascale Arbillot) med at rydde huset efter deres afdøde mor. Agathe er ikke helt vild med denne del af Frankrig og hun rejste gerne hjem igen, så snart muligheden bød sig. Men i løbet af to begivenhedsrige uger sættes alt på en spids - kærlighed, relationer, drømme og ængstelse, da den selvoptagede dokumentarfilmskaber Michel Ronsard (Jean-Pierre Bacri) i sin serie om succesrige kvinder sammen med kollegaen Karim (Jamel Debbouze) hvirvler Agathe ud i en række forviklinger.
     Måneden er august, men efter de smukkeste solskinsdage er det pludselig gråt og det regner. Sådan er det normalt slet ikke i Provence, og for Agathe føles alt helt forkert.

Den seks-dobbelte César-belønnede instruktør og skuespiller, 44-årige Agnès Jaoui beviser med den varme komedie Det regner altid i Provence, hvorfor hun er en af fransk films største navne. I 2005 vandt Se på mig en Bodil for bedste ikke-amerikanske film og prisen for bedste manuskript på Cannes Film Festival og ved European Film Awards.
     Se på mig og den lige så prisvindende De andres smag fandt også et stort publikum i Danmark – og som i disse film står Jaoui også selv foran kameraet i Det regner altid i Provence, mens Jean-Pierre Bacri igen har den mandlige hovedrolle. 58-årige Bacri har vi også set i Nicole Garcias Ifølge Charlie fra 2005 og samme instruktørs Place Vendôme fra 2001 i samspil med Catherine Deneuve, og han medvirkede også helt tilbage i Luc Bessons Subway fra 1985, og det er dermed blevet til medvirken i over 50 biograffilm og tv-produktioner.

34-årige Jammel Debbouze debuterede i 1992 og blev for alvor et navn i Jean-Pierre Jeunets umådeligt succesfulde Den fabelagtige Amélie fra Montmartre, hvilket afstedkom større roller i Astérix-filmatiseringerne Asterix og Obelix 2: Mission Kleopatra fra 2002 og den seneste Asterix og de Olympiske Lege fra 2008. En langt mere markant hovedrolle fik han imidlertid i Luc Bessons oversete Angel-A fra 2005, hvor han spillede overfor danske Rie Rasmussen, og i 2006 havde han en lige så markant hovedrolle i Rachid Boucharebs skæbnesvangre krigsdrama Ærens dage.
Antal
1
Tilføj til kurv
Egenskaber
Premiere Dato
1993
Produktions Selskab
The Königsberg Company
Spilletid
173 Minutter
Genre
Western, miniserie, Drama
Undertekster
Dansk, Norsk, Svensk, Finsk
Censur
Tilladt for Børn over 15 år