De Andres Liv (Brugt)

15,00 kr.

Das Leben der Anderen (2006) Tyskland

Instruktør: Florian Henckel Von Donnersmarck

Handling: Året er 1984, og vi befinder os i Østtyskland, en republik, der er styret af det skruppelløse og magtsyge Stasi, som overvåger alt og alle. Minister Bruno Hempf forlanger at få manuskriptforfatteren Georg Dreyman totalovervåget, og den dygtige Gerd Wiesler bliver sat på sagen. Gerd Wiesler tilbringer dag efter dag på et loft over Georg Dreymans lejlighed, hvor han lytter til alt, hvad der sker i Dreymans og hans kærestes liv.

     Georg Dreyman er en overlever, og derfor føjer han Stasi i alt for at beholde sit arbejde, selvom det betyder, at han må sælge ud af alt, hvad han tror på.
     Efterhånden som tiden går, begynder Wiesler at få en smule forståelse for Dreyman og hans ideologi. Da Dreyman så endelig beslutter at ville gøre op med det korrupte Østtyskland, må Wiesler konfrontere sig selv med sin overbevisning og gøre op med sig selv, hvilken side han egentlig er på.

Das Leben der Anderen er en følelsesmæssig stærk film, som på mesterlig vis formår at give et indblik i det magtspil og tyranni, der foregik på den anden side af muren. Man får også en klar forståelse for, at folk vælger at sælge ud af sig selv og deres værdier i en sådan grad, som vi ser det. Det handlede alt sammen om overlevelse. Heldigvis var der dog nogle, der stod imod.
    Das Leben der Anderen er en meget international film, og den kunne såmænd lige så godt være lavet i Hollywood. Derfor er det også blevet en meget kommerciel film, der har opnået at skabe stor hype rundt om i verden. Derfor kan det stadig være en rigtig god film, og det kan man ikke komme udenom i dette tilfælde.
Antal
1
Tilføj til kurv