Da Vinci Mysteriet (Tom Hanks)

20,00 kr.

The Da Vinci Code (2006)

Instruktør: Ron Howard

Handling: Da museumsdirektør Jacques Saunière findes myrdet på Louvre, bliver den amerikanske professor, Robert Langdon (Tom Hanks), ekspert i religiøs symbolik, kontaktet af det franske politi. Hans navn er nemlig blevet sat i forbindelse med den myrdede, og Langdon kendte da også den afdøde ganske godt.

     Ikke nok med det, Saunière har tilsyneladende forsøgt at efterlade nogle spor i form af mærkelige sætninger og symboler, spor, som Langdon måske kan tyde. Men inden han når så langt, går det op for ham, at politiet har ham i kikkerten som hovedmistænkt. Den emsige kommissær, Bézu Face (Jean Reno), har set sig sur på Langdon og vil rigtig gerne slå kloen i ham. Heldigvis får han hjælp af den unge politikryptograf, Sophie Neveu (Audrey Tautou). Sammen stikker de af for at afkode Saunières sidste besked og finde ud af, hvem der har slået ham ihjel. Det viser sig dog snart, at det mysterium, de kaster sig ud i, er meget mere omfattende. Den ene mystiske meddelelse følger den anden - centralt står Leonardo Da Vinci, Den Hellige Gral og en hemmelig loge, Priory of Sion, som gennem årene har haft særdeles prominente logebrødre.
     Robert og Sophie er pludselig på vild flugt både fra politiet og den brutale munk, Silas (Paul Bettany), udsendt af det rabiate og hemmelige trossamfund "Opus Dei", der ledes af biskop Aringarosa (Alfred Molina).
Antal
1
Tilføj til kurv