Broen over floden Kwai (2-Disc) (Brugt)

20,00 kr.

The Bridge on the River Kwai (1957)

Instruktør: David Lean

Handling: Nu er det tid til et eventyr: Der var engang en lille purk ved navn Peter. Han havde en fantasi for to og elskede at digte historier. Når hans rare gamle mormor kom på besøg, blev hun sat til at nedfælde hans vældige fortællinger på skrift. Men en dag sagde mormor: “Av, jeg har ondt i hånden... så nu vil jeg fortælle dig en historie i stedet.” Så fortalte hun om modige mænd i krig, der byggede en bro over floden Kwai. Peter lyttede, så hans ører næsten vibrerede af spænding. Det var dog ikke fri fantasi, men derimod en prægtig film, fortalte mormor. Skæbnen ville, at næste dag havde selveste Broen over Floden Kwai repremiere i Regina-biografen, og lille Peter bekendtgjorde overfor sine forældre, at hans lykke ej ville komme, såfremt han ikke straks så denne åbenbaring. Farmand gav efter for plagerierne, og af sted gik turen til biografen. Dén aften i mørket på 8. række midt for oplevede lille Peter en magi, han aldrig havde set mage til før. Dermed blev hans fremtidige skæbne beseglet. Se, det var et RIGTIGT eventyr, og... (psst, kom nu til sagen - red.)... ahem...

    Mange Herrens år senere kan eventyr jo opleves på DVD eller andre medier - og dén udgivelse, undertegnede har set mest frem til, er den klassiker, som - i hvert fald ifølge eventyret -de min altoverskyggende interesse for film.

David Lean-mesterværket - om den tilfangetagne, principfaste britiske Oberst Nicholson (Alec Guinnes, der vandt en Oscar for rollen) og hans stædige nervekrig mod den japanske Oberst Saito (Oscar-nominerede Sessue Hayakawa) om bygningen af en bro dybt inde i den burmesiske jungle samt den sideløbende historie om amerikaneren Shears (William Holden), der flygter fra fangelejrhelvedet og meget modvilligt sendes tilbage for at sprænge broen i luften - holder stadig i dag næsten et halvt århundrede efter sin premiere. Ikke mindst fordi personerne ikke er stereotype papfigurer som så ofte i 2. verdenskrigsdramaer fra den periode, men multi-lags karakterer på godt og ondt.

Antal
1
Tilføj til kurv