Brazil

30,00 kr.

Brazil (1985)

Instruktør: Terry Gilliam

Handling: Jeg kan lige så godt med at indrømme det: Efter min mening, er Brazil det ypperligste, filmkunsten nogensinde har leveret! Eller sagt på en anden måde: Dette er verdens bedste film!

Brazil foregår i et grimt, superbureaukratisk univers. Mange anmeldere har fejlagtigt skrevet, at Brazil udspiller sig i fremtiden, men det er en misforståelse – pointen er netop, at der både er tale om fortid, nutid og fremtid, når man skal spejle den virkelige verden i Brazil. Eller som filmen selv overbevisende tydeliggør det i åbningen: "8:49 p.m. Somewhere in the 20th century".
    Sam Lowry arbejder som papirnusser for "The Ministry of Information", og han er, ligesom alle andre i dette uhyggelige samfund, begravet i bureaukratiets evige arbejde med formler, regler og love. Men modsat de fleste andre mennesker har Sam fundet ud af, hvordan man undslipper den triste hverdag. Man skal bare drømme sig bort, så det gør han. I en fantastisk fantasiverden, hvor han selv optræder som den vingeklædte helt med det store, dømmende sværd (måske en reference til Gabriel), møder han sin drømmekvinde, som han flere gange må befri fra ondskaben selv. Ondskaben, som er et symbol på hverdagens kedelige system, bliver dog en sværere og sværere modstander at kæmpe imod, og drømmekvinden synes at blive mere og mere utilgængelig. Men en dag sker det, at Sam ser kvinden i virkeligheden, og en jagt på at vinde hendes hjerte sætter nu ind. En jagt, som munder ud i, at Sam mister grebet om samfundets forpligtelser og får "The Ministry of Justice" på nakken.

Antal
1
Tilføj til kurv