Dansk Tale

Askepot (Guld nummer 12) (Brugt)

20,00 kr.

Cinderella (1950)

Instruktør: Clyde Geronimi & Wilfred Jackson & Hamilton Luske

Handling: I 50'erne vendte Walt Disney & Co. tilbage til det klassiske eventyr. Den første sag, der kom på animatorernes tegnebræt, var Cinderella. Senere fulgte Sleeping Beauty, men det er en helt anden anmeldelse. Nogen egentlig filmatisering af eventyret Askepot er der ikke tale om. Det udviklede sig nærmest til en fantasi over Askepot/Cinderella. Nu er det at blive udsat for den Disneyske fantasi/magi jo ikke det værste, et gammelt, halvglemt eventyr kan blive udsat for, og resultatet udeblev ikke. Idag regnes Disneys Cinderella for en af tegnefilmhistoriens ikoner. Klippet fra det årlige Disney-Juleshow "Fra alle os til alle jer", hvor Askepots venner syr hende en balkjole, har gjort tegnefilmen Askepot til fælles, ukrænkelig kulturarv, selv her i lille Danmark. Gnavne, gamle, grumme, gniere bliver varme om hjertet, når musekoret stemmer i: "You can do it, You can do it...", og knapper og bånd monteres af et mylder af småfugle og syes på af tuttenuttede, kyseklædte mus. Og den mest kyniske tegnefilmhader må overgive sig, når pipfuglene og musene overdrager mesterværket til deres stakkels, uretfærdigt behandlede Askepot, og Bum udbryder: "Ggglædelig Jul!"

Filmen har alt, hvad ung som gammel ønsker sig af en Disney klassiker. Masser af nuttede dyr med nuttede stemmer (fx: Tim & Bum) til de mindste, magi og romantik til de unge piger, eventyr og dramatik til drengene. De uovertrufne karakterstudier af fx. katten Lucifer, der blev til, efter at Walt Disney havde mødt animator Ward Kimballs kat, og visdommen, som hele Disneys A-produktion (1928-1967) er gennemsyret af, er til stor fornøjelse for de voksne og gamle - dette er en af de Disney film, der følger en hele livet, og som man ser igen og igen og igen...
    Med den model, som filmen er skruet sammen efter, har Disney i mere end 50 år produceret højkvalitetstegnefilm med piger (prinsesser) i hovedrollerne fx: TorneroseDen lille HavfrueBeauty and the BeastMulanPocahontas m. fl., og det var faktisk filmen Cinderella, der i 1950 reddede Walt Disney fra ruin og os alle fra Disney lavbudgetfilm.

Lagerinformation: 54
Antal
1
Tilføj til kurv