Analyze That

20,00 kr.

Analyze That (1999)

Instruktør: Harold Ramis

Handling: Gangsterbossen Paul Vittis (Robert De Niro) fængselsophold nærmer sig sin slutning. FBI-agenterne, der overvåger ham, er forbløffede: Den før så frygtede og hårde mand går sløvt rundt i sin celle – når han da ikke lige bryder ud i sang, primært numre fra West Side Story...

    For at undersøge, om Vitti bluffer for at blive prøveløsladt før tiden, eller han virkelig har fået et nervøst sammenbrud i følgevandet på de dødstrusler, han har modtaget fra en rivaliserende familie, sendes han til psykolog – nærmere bestemt til Ben Sobel (Billy Crystal), der tidligere har haft ham i terapi. Sidst forsøgte Sobel at finde årsagen til Vittis pludselige angstanfald, men fik kun ridset lidt i overfladen af hans komplicerede psyke. Sobel forudser, at det vil tage meget, meget lang tid at nå til bunds i alle Vittis problemer – og den tid har Sobel ikke.
    Nærmere bestemt har Sobel hverken tid eller lyst til at hjælpe Vitti. Han har selv store problemer - blandt andet med sin hustru Laura (Lisa Kudrow), der ganske sikkert vil blive rasende, hvis den uforudsigelige Vitti endnu engang kommer i nærheden af dem. Desuden er Sobels far netop død, og pludselig dukker de fortrængte traumer i denne relation op til overfladen som et temmelig forstyrrende element.
    Men Sobel lader sig overtale, endda til både at tage Vitti i terapi og til at lade ham flytte ind. En vigtig del af behandlingen er, at Vitti får et job og en normal tilværelse. At få Vitti integreret på arbejdsmarkedet viser sig dog at være en større udfordring. Men til forskel fra før virker Vitti oprigtigt interesseret i at forandre sig og lover, at Sobel ikke som sidst vil blive involveret i de farlige intriger i New Yorks underverden.
    Sobel vil virkelig gerne tro på Vittis gode intentioner. Men det har han svært ved, da folk som Lou the Wrench bliver ved med at dukke op... Og da Vitti – efter forgæves at have prøvet forskellige jobs – får et arbejde som rådgiver på en tv-serie om gangstere, begynder fiktion og virkelighed at minde mistænkeligt meget om hinanden.

Lagerinformation: F 036
Antal
1
Tilføj til kurv