All is lost (Robert Redford) (Brugt)

20,00 kr.

All is lost (2013)

Instruktør: J.C. Chandor

Handling: Vi ved ikke, hvem manden er. Vi ved ikke, hvad der lurer i hans fortid, hvorfor han har søgt tilflugt så langt fra civilisationen, eller hvem (om nogen) der venter på ham derhjemme. Vi kender ikke engang hans navn. Det eneste vi ved er, at han er alene på havet i en lille båd. Der er kun ham, naturen og de få forsyninger, han har i båden.

Dette er hele vores verden i All is Lost. Robert Redford, en båd, et hav. Intet mere. Der bliver ikke sagt noget, for hvem skulle han sige noget til? Han stiller sig ikke op og forklarer sine overvejelser, da båden får en katastrofal skade. Han snakker ikke højt med sig selv, når han ser et truende uvejr i horisonten. Hvorfor skulle han det? Han er jo alene på båden.

Indrømmet, All is Lost er lidt speciel, og man kan måske blive en smule frustreret undervejs, fordi intet bliver forklaret. Det er bare et spørgsmål om at kaste sig ud i filmen med en zen-agtig indre ro og stole på, at mandens handlinger nok skal ende med at give mening.
     Mine forventninger til All is Lost var skyhøje, ikke mindst fordi instruktøren J.C. Chandors første film, Wall Street-dramaet Margin Call, var så vellykket. Man kan roligt konstatere, at han er gået i en helt anden retning her, men resultat er ikke blevet mindre vellykket af den grund.
     Robert Redford er fascinerende at betragte. Hvornår har man sidst set en film, hvor en skuespiller er fuldstændigt isoleret og kun har sit eget udtryk at arbejde med? Det er ikke en stor slå-ud-med-armene præstation, snarere det stik modsatte. Det er nok derfor, han blev snydt for en Oscar-nominering. Dét, han gør, er så småt, at man fejlagtigt kan tro, at han slet ikke gør noget.
     Det er en ekstra bonus, hvis man er fan af overlevelsesshows som Survivorman, for Redford er meget opfindsom undervejs, og hvem ved, hvornår man selv får brug for at overleve på det åbne hav i en smadret båd, ikke sandt?

All is Lost er en fantastisk filmisk oplevelse, men den kræver lidt koncentration fra seeren. Det er ikke en dårlig ting.

Lagerinformation: 267
Antal
1
Tilføj til kurv