Dansk Tale

Aladdin (Guld nummer 31) (Brugt)

20,00 kr.

Aladdin (1992)

Instruktør: John Musker & Ron Clements

Handling: Aladdin er produceret i 1992 og havde dansk biopremiere i 1993. Året efter, den 17. august 1994, kom den for første gang på VHS i en stærkt begrænset periode, og Aladdin blev den mest solgte VHS herhjemme nogensinde. Siden er den kun blevet overgået af Disneys Løvernes konge.

    Men nu er "ånden" sluppet løs igen, og en ny generation kan glæde sig over en helt nyrenoveret udgave af det spændende og forrygende eventyr om Aladdin og den vidunderlige lampe, der er hentet fra 1001 Nats Eventyr – den berømte samling af overleverede fortællinger fra indiske, persiske og arabiske kulturer.

Filmens handling udspilles i det sagnomspundne sultandømme, Agrabar i Arabien, hvor Aladdin lever et usselt liv som gadedreng. For at få noget at spise, må han stjæle frugt og brød fra de handlende i byens bazarer. Kløgt og behændighed hindrer ham i at blive fanget, og mens han fortærer de stjålne varer, flyver hans tanker til sultanens palads. Her bor den smukke prinsesse, Jasmin, som han ved, at han aldrig kan få, men som han alligevel drømmer om at blive gift med.
     Men skæbnen griber ind, da sultanens onde og griske vizir, Jafar, vælger den kløgtige Aladdin til at hjælpe sig med at finde en magisk lampe, der skjuler sig i en hule - dybt under ørkenens sand. Da Aladdin – efter megen møje og besvær - står med lampen i hånden, får han sit livs chok. Ved at gnide på lampen, dukker den sprudlende ånd, Genie, pludselig op og fortæller, at han er parat til at opfylde tre af Aladdins ønsker.
     Dermed får Aladdin den magtfulde Jafar som en hævngerrig fjende. Men ved hjælp af sin trofaste abe, Abu, et magisk flyvende tæppe og den geniale - men rablende gale - og opfindsomme ånd, Genie, lykkes det Aladdin at befri landet for Jafars skumle planer.
     Således har han bevist, at han har gjort sig værdig til prinsessens hånd – og Aladdin får selvfølgelig sin velfortjente belønning.

Det var sangskriveren Howard Ashman, der – allerede i 1988 – kom med ideén om at producere eventyret om Aladdin som en Disney-animeret musical. Derfor var det også Ashman, der – indtil sin død i 1991 – var en af de drivende kræfter bag filmens sangtekster sammen med to andre garvede sangskrivere, Tim Rice og Alan Menken.
    Musikken er komponeret af den flere gange Oscar-belønnede Alan Menken, og filmens romantiske slutmelodi A Whole New World med tekst af Tim Rice vandt to Oscars - for bedste sang og for bedste originalmusik.

Lagerinformation: 9, B2
Antal
1
Tilføj til kurv