Livvagterne

15,00 kr.

Livvakterna (2001) Sverige

Instruktør: Anders Nilsson

HandlingJohan Falk er tilbage! Bag skrivebordet! Efter de uheldige begivenheder i Noll Tolerans er Sveriges bedste politimand henvist til at lave papirarbejde. Men så bliver han kontaktet af en gammel ven Sven Persson. Sven har fået problemer, efter at hans fabrik i Estland er blevet truet af lokale gangstere. I desperation har han hyret en tysk "sikkerhedsekspert", Nikolaus Lehman, der dog viser sig at være mindst lige så slem, som de folk, han skal stoppe. Han vil have 20 procent af Svens firma for sit arbejde, og da han bliver afvist, begynder han en intens chikane af Sven og hans familie.

     Johan Falk må træde til og hjælpe sin barndomsven. Han siger sit job op hos politiet og sammen med et svensk sikkerhedsfirma, der består af eks-betjente, rykker han ind hos Sven Persson for at beskytte ham og hans familie. Men Nikolaus Lehman er ikke en mand, der bare sådan lader sig afvise, så nu skruer han bissen på...

Jakob Eklund giver den igen alt, hvad den kan tage i hovedrollen som Johan Falk. For Søren da, hvor er han intens! Han overspiller ikke, han er ikke overgearet, han er bare iskold i sit portræt af Falk - en mand, der ikke åbner munden, medmindre han har noget fornuftigt at sige.
     Livvagterna starter lidt svagt, (det distraherer en smule, at den er optaget på digital video), men stille og roligt strammer den grebet om seeren og bliver bare bedre og bedre. Filmens klimaks, der foregår et sted i de svenske skove, udspiller sig mellem Lehman og Falk, hver med sine toptrænede lejesoldater i ryggen med masser af automatvåben og tidsindstillede bomber! Neglebidende intenst! En værdig efterfølger til Noll Tolerans.

Antal
1
Tilføj til kurv