The Artist

20,00 kr.

The Artist (2011)

Instruktør: Michel Hazanavicius

Handling: 

Hollywood, 1927. Stumfilmens popularitet er på sit absolut højeste, og ingen stjerne er mere populær end George Valentin (Jean Dujardin). Ved premieren på hans seneste kæmpesucces støder han ind i den unge, håbefulde skuespillerinde Peppy Miller (Bérénice Bejo). Men stumfilmens æra er ved at være slut. George nægter at indse dette, så han bliver langsomt skubbet ud på et sidespor, mens Peppy - fuld af energi - ridder på den nye bølge af talefilm, helt til toppen!

Det er ganske enkelt umuligt at hade The Artist. Hermed ikke sagt, at man ikke godt kan nærme sig filmen med en vis sund skepsis, for hele konceptet virker en anelse kalkuleret. En film om slutningen på stumfilmens æra, lavet i stil med de gamle stumfilm. Filmet i sort/hvid, så den uopmærksomme seer sagtens kunne snydes til at tro, at dette er et hidtil ukendt mesterværk fra 20'erne. Og så udspiller The Artist sig naturligvis også uden dialog, kun med ganske få mellemtekster, der lige fortæller os de vigtigste replikker. Jo, det er fair nok lige at være på vagt. Dette kunne sagtens bare være et groft manipulerende produkt, der blot skal snyde kærligheden (og pengene) ud af nostalgiske filmfans. Men bare rolig, alle onde tanker forsvinder, som dug for solen, ganske få minutter inde i filmen!

The Artist ser ikke bare rigtig ud, den har også hjertet på det helt rigtige sted. Den er et sprudlende, elegant kærlighedsbrev til en svunden tid, men man behøver ikke være stumfilmfanatiker for at nyde den. Enhver filmfan, der nogensinde har grebet sig selv i at sige "sådan laver de dem ikke mere" vil kunne værdsætte The Artist. Så læn dig trygt tilbage og nyd filmen i fulde drag, men vær ikke overrasket, hvis alle de "almindelige" film pludselig virker en anelse støjende og klodsede.

Lagerinformation: F 030
Antal
1
Tilføj til kurv