Dansk Tale

Shrek 2

15,00 kr.

Shrek 2 (2004)

Instruktør: Andrew Adamson

HandlingNu var det lige så godt. Den grønne trold Shrek og hans elskede Fiona kørte bort mod solnedgangen i deres forheksede hvidløg for at nyde deres hvedebrødsdage. Alt var fryd og gammen – bortset fra et par børn, der blev skræmt fra vid og sans, da de overraskede Shrek og Fiona i pandekagehuset – og så var hvedebrødsdagene ovre: der kom en invitation fra Fionas forældre!

     Nu er der lige den hage ved historien, at Fionas far og mor er konge og dronning, og at de i sin tid havde spærret deres prinsesse Fiona inde i en borg vogtet af en drage for, at en prins på en hvid ganger kunne befri hende og vække hende med et kys, hvorved forbandelsen, der om natten forhandlede hende til en grøn trold, ville blive hævet. Og ingen har fortalt dem, at Shrek kom først (på et storskrydende æsel – det vender vi tilbage til), og at hans kys forvandlede Fiona til en grøn trold for evigt (en sød, grøn trold, men alligevel).
     Fiona vil selvfølgelig gerne præsentere sin elskede Shrek for forældrene, så af sted går det mod kongeslottet, som ligger langt, langt borte i et land, der har en forbløffende lighed med en kendt filmby. Selvfølgelig følger Shreks trofaste væbner Æsel med (hvilket de bittert fortryder på den lange køretur).
     Forståeligt nok bliver Kongen og Dronningen noget overraskede over Fionas valg af mand – for slet ikke at tale om hendes egen forvandling. Det er en alvorlig streg i regningen, ikke mindst for Fionas fe-gudmor, der havde meget bestemte planer om at avancere til svigermor. Hun har bestemt ikke opgivet at få sin søn Prins Charming gift med Fiona, og hun har en klemme på Kongen, som i forvejen ikke kommer for godt ud af det med sin nye svigersøn.
     Pludselig står Shrek (og Æsel – han er ikke sådan at slippe af med) derfor ansigt til ansigt med den berygtede lejemorder, Den Bestøvlede Kat. Han har ikke blot kongerigets mest dødbringende kårde, han har også det mest indsmigrende blik. Den slags håndfaste overtalelsesmetoder virker imidlertid ikke på Shrek. Han har kun et svagt punkt, nemlig hjertet. Shrek vil kun give Fiona det bedste i verden, så han opsøger selv Fe-gudmoderen for om muligt med en trylledrik at rette op på det ulykkelige faktum, at han er en grøn trold. Og dermed spiller han hende kort på hånden, som hun forstår at udnytte.
     Men selvfølgelig; det er et eventyr, så…
Antal
1
Tilføj til kurv