Dansk Tale

Pingvinerne fra Madagscar

15,00 kr.

Penguins of Madagscar (2014)

Instruktør: Eric Darnell & Simon J. Smith

Handling: Pingvinerne i den oprindelige Madagascar film var den ultimative comic relief. Altid klar til at dukke op med en smart bemærkning, et visuelt gag, eller et skub til historien, så den gik i en ny retning. Men var figurerne stærke nok til at bære deres egen film? Det var spørgsmålet, da denne solo film meldte sig på banen.

Folkene bag Penguins of Madagascar har heldigvis taget den helt rigtige beslutning. Der med at give os en hurtig etablering af pingvingernes forhistorie - en både sød og sjov sekvens. Dernæst springer vi frem i tiden og samler dem op på et velkendt sted i Madagascar 3 filmen. Og nærmest øjeblikkeligt derefter bliver de skudt afsted i en helt ny retning, på en helt ny rejse, der intet har med Madagascar universet at gøre.

Vores bevingede helte havner midt i en international krise, da den modbydelige Dr. Octavius Brine truer med at gøre en ende på alle pingviner i verden! Heldigvis er der tapre dyr, der står klar til at stoppe ham! Der menes naturligvis de professionelle agenter fra elitestyrken The North Wind, der har alverdens tekniske hjælpemidler til deres disposition, men samtidigt har meget lidt tålmodighed til vores elskede pingviner, der jo i virkeligheden, hvis vi skal indrømme det, er ret talentløse.

Jamen hov! Det virker jo fint! Det er jo en reel historie: Der er en modbydelige skurk, med en ond plan! Vi får en reel konflikt: Der er andre, mere professionelle folk, der står klar til at redde verdenen foran snuden - hvis det er sådan en de har - på vores helte. Der er personlige elementer i historien: Skipper, lederen af pingvinerne, begynder at tvivle på deres evner, og Private, den evig udsatte grønskolling i flokken, kæmper desperat for at bevise sit værd. Og så spiller filmen på pingvinernes styrker: En ubegrænset, ubegrundet tro på egne evner, plus et had til autoriteter - her repræsenteret af de mere professionelle agenter fra The North Wind.

Det viser sig, meget overraskende, at Penguins of Madagascar er en virkelig god film. Den er stoppet med fantastiske, morsomme påfund. Og så har filmen også et selvbevidst glimt i øjet. Tag for eksempel scene, hvor skurken stolt afslører sin sande identitet, men blot mødes af spørgende blik fra vores helte. Der ER nemlig ikke nogen karakter i pingvinernes forhistorie, der kunne bruges til skurk, så filmen må hive en sådan ud af det blå. Og det faktum, at han er så obskur, at vores helt ikke har nogen anelse om hans eksistens, er temmelig genialt.

Kan pingvinerne fra Madagascar bære deres egen film? Ja. 100% sikkert. Og den er oven i købet klasser bedre end den utålelige Madagascar 3.

Antal
1
Tilføj til kurv