Bulletproof Monk (Brugt)

15,00 kr.

Bulletproof Monk (2003)

Instruktør: Paul Hunter

Handling: Amerikansk action kombineret med asiatisk kampsport, leveret til MTV generationen af en musikvideo instruktør. Så kort kan Bulletproof Monk beskrives.

I 1943 i et buddhistisk tempel får en munk (Chow Yun Fat) overdraget et betydningsfuldt hverv. Han skal beskytte en ældgammel skriftrulle, der rummer opskriften på evig livskraft. Rullen må for alt i verden ikke falde i de forkerte hænder. Men næppe har Munken overtaget opgaven, før templet bliver angrebet af nogle slemme nazister, ledet af den modbydelige oberst Strucker, der vil have fingre i rullen, så han kan få magten over hele verden, for mindre kan simpelthen ikke gøre det. Men trods overlegen ildkraft lykkes det ikke Strucker at få fat i rullen. Munken kaster sig ud over en bjergside med rullen i favnen og forsvinder.

Så hopper vi 60 år frem i tiden og havner i New York anno 2003. Munken ankommer til byen for at finde den mand, der skal overtage rullen og passe på den de næste 60 år. Han ser ikke en dag ældre ud, end han gjorde i 1943, for rullens magiske kræfter beskytter nemlig bæreren mod tidens tand. Mens Munken vandrer rundt i New York, støder han på lommetyven Kar (Seann William Scott). Den, der skal have overdraget rullen, skal opfylde 3 profetier, og til sin store overraskelse ser Munken, at denne banale tyveknægt rent faktisk opfylder det krav.

Men næppe har Munken præsenteret ideen for Kar, før de onde nazister kommer væltende og vil stjæle skriftrullen. Og nu haster det rigtig meget, for Strucker - der er ved at være tæt på at være 100 år gammel - har mere end nogensinde brug for rullens kræfter.... nå ja, og så vil han jo stadig også gerne have kontrol over hele verden...

I disse tider, hvor der dagligt vendes op og ned på gamle fjendebilleder, er det rart endelig at få nogle skurke, som man ved, hvor man har. De gode gamle nazister er altid friske og klar til at overtage verden med en skummel plan, og så har de jo yderligere den fordel, at de er nemme at kende, fordi de kun klæder sig i sort og altid har blondt hår.

Selvom historien er lidt banal og ender med at blive lidt for amerikansk, så byder Bulletproof Monk undervejs på masser af gode kampscener. Chow Yun Fat er mega cool, Seann William Scott er næsten ikke irriterende, og Jaime King er the new chick on the block, pigen, som Seann bliver forelsket i undervejs, og som vi rigtig gerne vil se mere til. Alt-i-alt en film man rolig kan kaste sig over, hvis man ikke forventer mirakler.
Antal
1
Tilføj til kurv