Windtalkers (Nicolas Cage)

15,00 kr.

Windtalkers (1995)

Instruktør: John Woo

Woo og WWII

Action-mesteren John Woo (Face/OffMission: Impossible 2) kaster sig ud i en historie om WWII med lige så stor iver, som Chow Yun-Fat kaster sig igennem luften med to pistoler i instruktørens Hong Kong-film (The KillerHard Boiled m.fl.)

Amerikanerne har et problem: Japanerne bryder deres hemmelige kodesprog, næsten før de kan nå at finde på det, men nu har de fundet løsningen. De bruger Navajo-indianernes oprindelige sprog til at kommunikere med. Det har nemlig aldrig været skrevet ned, så tyskerne har ikke en chance for at gennemskue, hvad der bliver sagt. Sproget bliver til gengæld kun talt af en lille håndfuld indianere, der pludselig bliver meget vigtige for krigens udfald. Disse indianere får kælenavnet "code-talkers".
    Nicolas Cage spiller soldaten, der får til opgave at beskytte en af disse Navajo-indianere. Han skal gøre alt for at holde indianeren i live, men skulle kodesnakkeren blive taget til fange, er det hans pligt at sørge for, at tyskerne ikke får ham i live! Det er heller ikke noget problem - indtil de to bliver venner.

Antal
1
Tilføj til kurv