This is Spinal Tap (Brugt)

20,00 kr.

This is Spinal Tap (1984)

Instruktør: Rob Reiner

HandlingBrødrene Jake & Elwood Blues har deres mission. Jeg har min: Alt for få har set eller nogensinde hørt om Rob Reiners første spillefilm. Siden jeg for første gang for efterhånden mange år siden stiftede bekendtskab med This is Spinal Tap (og konstant hulkede af grin og hev efter vejret i 80 minutter i træk), har den stået øverst på min personlige hitliste. Jeg ser det derfor som min opgave at oplyse om og sprede glæden ved denne guldklump fra skattekisten med oversete klassikere.

Skulle man være i tvivl - og det ved jeg, at der er alt for mange, der er - så er This is Spinal Tap en "fiktiv dokumentarfilm" om et afdanket britisk heavy metal-band på turné i USA. Er man uopmærksom, kunne man tro, at man sad og så en ægte "rockumentary" om et rigtigt band, men filmen er derimod en utrolig vellykket parodi på disse tåbelige 1970/80'er portrætprogrammer af rockbands, der på skammeligste vis frivilligt udleverede sig selv. Spinal Taps sangtekster er dog så tykt mandschauvinistiske ("Big Bottom" og "Sex Farm Woman" er nok de mest ekstreme), at sarkasmen ikke burde være til at tage fejl af.
    Spinal Tap består af David St. Hubbins, Nigel Tufnel og Derek Smalls (spillet af de tre ganske musikalske skuespillere/komikere Michael McKean, Christopher Guest og Harry Shearer). Rob Reiner agerer interviewer/Spinal Tap-fan Marty DiBergi, der over nogle måneder følger gruppen gennem tykt og tyndt (mest tyndt). Der går altid et eller andet galt, og det er ofte deres egen eller deres temperamentsfulde, cricketbat-svingende manager Ians skyld.

Af klassiske højdepunkter kan nævnes koncerten, hvor kun Davids og Nigels kokon åbner sig, hvorefter de begynder at spille, altimens Derek på akavet vis spiller sin bas inde i sin kokon, mens en scenehjælper forsøger at åbne den med en hammer og en flammekaster...
    Før en anden koncert går bandet den gale vej ud af omklædningsrummet og kan ikke finde scenen!
    Så er der Stonehenge-koncerten, hvor den "kolossale" scene-dekoration viser sig at være i fare for at blive kvast... af en dværg!
    Derek skaber forvirring ved lufthavnens metaldetektor pga. en staniolindpakket agurk, han har proppet ned i sine læderbukser, og så er der naturligvis den klassiske scene med Nigel, som begejstret fortæller Marty om sin smarte opfindelse: en forstærker med en volumenknap, der kan drejes helt op på 11 - altså én højere end andre forstærkere, der jo kun går til 10!
Antal
1
Tilføj til kurv