The Quentin Tarantino Collection (5 Film - 8 Disc) (Brugt)

50,00 kr.

Hvis der er et Quentin Tarantin formet hul i éns samling, har man her muligheden for at få det udfyldt med én boks, der indeholder fem af hans bedste film. Alt fra den sensationelle debutfilm Reservoir Dogs, kultfilmen Pulp Fiction, Elmore Leonard-gangsterdramaet Jackie Brown, dobbelt-truslen Kill Bill: Volume 1 og Kill Bill: Volume 2 med en sejere end sej Uma Thurman.

Indhold:

  • Reservoir Dogs (1992)
  • Pulp Fiction (1994)
  • Jackie Brown (1997)
  • Kill Bill: Volume 1 (2003)
  • Kill Bill: Volume 2 (2004)

Reservoir Dogs (Dansk titel: Håndlangerne)

"One of these men is a cop. And by the end, all but one will be dead."

Quentin Tarantino var totalt ukendt, da han pludselig blev The Toast of Hollywood efter sin første spillefilm. Han siger selv, at hans mange år bag disken i en videobiks har lært ham alt, og det er heller ingen hemmelighed, at Mr. Tarantino har det med at låne (stjæle) med arme og ben fra mange af de film, han selv er helt tosset med. Men det gør vel heller ikke så meget, så længe man bare stjæler fra de bedste...
    Reservoir Dogs låner således også fra en masse fede film - onde tunger kalder den et simpelt remake af Ringo Lams City on Fire, men det er nu ikke helt rigtigt. Reservoir Dogs er blot kraftigt inspireret af - og en slags udvidelse af - en ca. 10 minutter lang sekvens i slutningen af City on Fire, og det færdige resultat har umiskendeligt Tarantinos særlige aftryk - i særdeleshed i kraft af en vanvittig skarp og humoristisk dialog, hvilket han er og bliver en sand mester til at skrive.

Historien går kort fortalt ud på, at fem mænd, der ikke har mødt hinanden tidligere, bringes sammen for at arrangere det perfekte diamant-heist. De kender ikke hinandens navne, men får hver en farve som dæknavn. Røveriet går grueligt galt, og de overlevende mødes bagefter for at diskutere, hvordan det dog kunne være, at politiet nærmest havde forudset det hele...?

Filmen fortælles i store dele gennem flashbacks, og man skal - i lighed med Pulp Fiction - lige vænne sig til, at man ikke altid har en klar fornemmelse af, "hvornår" man er i forløbet. Og så skal man iøvrigt være forberedt på, at den er ekstremt voldelig. Særligt scenen, hvor Mr. Blonde (Michael Madsen) - for at presse informationer ud af en tilfangetagen politimand - skærer øret af staklen, vakte store kontroverser i 1992 og er stadig temmelig ubehagelig at sidde igennem.

Pulp Fiction

Pulp Fiction var en oplevelse, som bunkevis af unge filmskabere siden har prøvet at genskabe. Filmen blev en milepæl i 1990'erne og er stadig et mesterværk. Tarantinos dialoger er noget af det mest velskrevne, der er set på det hvide lærred, og det fungerer perfekt.

For de mennesker, der ikke kender filmen, kan kort siges, at det er en slags 3 i 1. Vi følger tre historielinier, som alle påvirker og krydser hinanden i løbet af filmen. Ydermere bliver der klippet på tværs af tid. Eksempelvis ser vi en figur blive skudt, for kort efter at dukke op på lærredet igen. Denne måde at klippe film på, er siden blevet misbrugt utallige gange.

Gå ikke glip af John Travolta som den evigt skæve hitman, Samuel L. Jackson som den Bibel citerende hitman, Bruce Willis som hård bokser, Ving Rames som Gangster boss og Uma Thurman som hans kone, for slet ikke at tale og Harvey Keitel, der lige kigger forbi som "Problem Solver". Vi vil ikke afsløre for meget af filmen. Hvis du ikke har set den endnu, så kom da i gang!

Jackie Brown

Mød Jackie Brown, en 44-årig stewardesse som supplerer sin indkomst ved at smugle kulsorte kontanter til Mexico. Manden hun gør det for hedder Ordell, han er våbensmugler og en iskold dræber. Ham vil strisserne meget gerne have fat i, så derfor stopper de en dag Jackie. Hun får valget mellem at stikke Ordell (og ende på kirkegården) og at stikke strisserne fingeren (og ende i fængslet). Men Jackie har en helt tredje plan - og nu begynder et dødsensfarligt spil om en halv million af Ordells dollars...

Kill Bill: Volume 1Da den forhenværende elite-snigmorder Black Mamba (Uma Thurman) vågner op efter 4 år i koma, kan hun kun tænke på én ting: HÆVN! Hendes tidligere snigmorder-kollegaer og chefen Bill fra "The Deadly Viper Assassination Squad" forrådte hende, da de på hendes bryllupsdag brutalt myrdede alle - inklusiv den højgravide brud. Men hvad de ikke vidste, var at de ikke gjorde deres job godt nok!
    Black Mamba er nemlig tilbage på banen - hendes dødsliste er linet op og under navnet "The Bride"r Black Mamba sit blodige hævntogt...

Kill Bill: Volume 1 hylder i imponerende stil de filmgenrer, som Tarantino elsker allermest: spaghetti-westerns, kinesiske kampsportfilm og japanske samurai-tegnefilm.
    Den storslående action-fortælling om The Bride's jagt efter hævn har en skarp rolleliste. Lucy Liu er den koldblodige japanske mafialeder O-Ren Ishii, Daryl Hannah ses i rollen som den kyniske California Mountain Snake, og samtidig optræder Michael Madsen, Sonny Chiba og Vivica A. Fox på cooleste vis...

Kill Bill: Volume 2

"That woman deserves her revenge... and we deserve to die"

Uma Thurman er tilbage som Bruden, der er ved at arbejde sig igennem sin dødsliste over den gruppe lejemordere, der forsøgte at slå hende ihjel. Der er 3 navne tilbage på listen, og det sidste er selvfølgelig hendes gamle chef og forbillede, Bill.
     Bruden bevæger ud på den sidste del af sin rejse, og imens får vi i tilbageblik udfyldt hullerne i forhistorien. Vi ser, hvordan det gik til, at Bruden blev overfaldet af sine tidligere kolleger, og vi ser, hvordan hun i tidernes morgen blev trænet i sværdkampens ædle kunst. Samtidig forbereder Bill sig til Brudens ankomst vel vidende, at han har et ekstra kort oppe i ærme. Brudens datter, som hun var gravid med, da hun blev skudt, overlevede nemlig og bor nu hos Bill.

Hvis Kill Bill: Volume 1 var en samurai-film, så er Volume 2 en western. Japans storbyjungle med sine neon-dækkede bygninger er blevet erstattet af ørken og støv, mens de heftige kampscener og den tegneserieagtige vold er blevet erstattet af snak og en helt anden mere modbydelig type vold. Volume 2 nærmer sig altså mere Tarantinos velkendte stil med masser af smart dialog, spøjse livsanskuelser og popkultur-referencer. Det skulle nok få de fleste til at juble af glæde. Tarantino er jo, når alt kommer til alt... The Man.

Antal
1
Tilføj til kurv