The Last Samurai (Tom Cruise) (2-disc)

20,00 kr.

The Last Samurai (2003)

Instruktør: Edward Zwick

Handling: 

In af The Last Samurai møder vi Nathan Algren (Tom Cruise), der sidder halvfuld og halvsovende på en stol. Udenfor kaldes hans navn. Om lidt skal han på scenen og præsentere Winchesterfirmaets fornemste riffel. Det er det eneste, denne afdankede krigshelt kan bruges til. I den amerikanske borgerkrig var han den store helt på slagmarken, men nu har han fået dårlig samvittighed og har søgt tilflugt i flasken.
     Men en dag får han et tilbud, han ikke kan afslå. Den japanske kejser har brug for hjælp til at træne sine tropper i kampen mod små, men velorganiserede oprørsgrupper rundt omkring i sit rige. Han beder amerikanerne om hjælp, og Nathans overordnede foreslår straks, at han tager til Japan og oplærer Kejserens folk i moderne krigsførelse.
     Men Kejseren har stærkt undervurderet oprørsstyrkerne. Allerede i den første kamp bliver Kejserens folk slagtet på stribe, og til sidst står Nathan alene tilbage på slagmarken omringet af oprørssoldater. Han kæmper til det sidste, men bliver overmandet og taget til fange.

Da Nathan vågner igen, befinder han sig midt i en lille landsby, hvor oprørslederen Katsumoto (Ken Watanabe) har til huse. Han har skånet Nathan for at kunne lære sin fjende bedre at kende. Nathan bliver fyrsteligt behandlet omend med en kølig distance, og han bliver indlogeret hos enken efter den sidste mand, han dræbte på slagmarken.
     Langsomt går det op for Nathan, hvad det er for et samfund, han er havnet midt i. Jo bedre han lærer det at kende, jo mere respekt får han for det japanske folk og dets værdier. Og snart går det op for ham, at han måske kæmper på den forkerte side...

Antal
1
Tilføj til kurv