Pianisten (2-disc Special Edition) (Brugt)

20,00 kr.

The Pianist (1955)

Instruktør: Roman Polanski

Handling: Roman Polanskis stærke og rørende film om jødeforfølgelse var en overraskende Oscarvinder ved årets prisuddeling.

Wladyslaw Szpilman er en brilliant pianist, der lever i Polen under Anden Verdenskrig. Livet bliver stadigt mere besværligt for jøderne, efterhånden som nazisterne skruer bissen på og indfører flere og flere restriktioner. Da jøderne bliver interneret i deres egen bydel, må Wladyslaw helt opgive musikken. Da byen bliver tømt og alle sendt af sted til koncentrationslejre, lykkes det Wladyslaw at stikke af og gemme sig i Warszawas ruiner. Herfra betragter han nazister og lever i konstant frygt for sit liv, ude af stand til at høre sin elskede musik.

Det mest hjerteskærende er, da Wladyslaw bliver skjult i en lejlighed med et klaver. Men han må ikke røre ved det, for bare den mindste lyd vil afsløre ham. Synet af denne udhungrede sølle mand, der sidder ved sit elskede klaver uden at kunne spille på det, er næsten ikke til at bære.

The Pianist berører samme historie som Schindler's List, men hvor sidstnævnte fortalte på en mere storslået og rørstrømsk måde, så koncentrerer The Pianist sig blot om en enkelt skæbne, og stilen er meget mere simpel. Men det gør ikke filmen mindre effektiv. Tværtimod.

En meget stærk film om en vigtig begivenhed i vores historie. Og en rørende præstation fra Adrian Broody i titelrollen.

Antal
1
Tilføj til kurv
Egenskaber
Premiere Dato
1993
Produktions Selskab
Bavaria Film
Spilletid
132 Minutter
Genre
Krigsfilm, Drama
Undertekster
Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Censur
Tilladt for børn over 15 år