Lilla Helgonet (Marguerite Viby)

45,00 kr.

Llla Helgonet (1944)

Den Svenske Version af "Frøken Nitouche" med Marguerite Viby

UDEN DANSKE UNDERTEKSTER

Instruktør: Weyler Hildebrand

Handling: Celestin er sanglærer for nybegyndere på de små svalers kloster. En, der har stor glæde af hans undervisning, er den søde, ydmyge Denise de Flavigny, som samtidig længes efter livet uden for klosterets mure.

Celestin er også tiltrukket af livet uden for klostret. Det er endda gået så vidt, at han nu fører et dobbeltliv. Hver nat sniger han sig væk fra klostret for at komme ind i byens teater et øjeblik senere som Floridor, komponist af en ny operette under øvelsen. Og nu er der kun én dag tilbage til premieren.

Stjernen i showet er Corinne, som i øjeblikket er kærester med to kærester. Den ene er Floridar. Den anden hedder Gibus, en kolerisk major, der er bror til priorinden ved de små svalers kloster.

Denne aften ankommer majoren til Corinne med Floridor. Majoren begynder at jagte Floridor, som formår at flygte.

Efter en sangtime dagen efter afslører Denise for Celestin, at hun kan alle sangene i hans operette. Hun har fundet hans kreation i en bunke musik. Han finder det godt at fortælle hele sandheden om sit dobbeltspil.

Majoren opsøger sin søster priorinden med en besked fra Denises forældre. Sammen med forældrene til en af ​​hans underordnede, løjtnant Fernand Champlatreux, har de besluttet at forene deres respektive børn i ægteskab. Priorinden går med til at lade Fernand møde Denise – men ikke at se hende. Uden at afsløre Fernands sande identitet over for Denise, beder han hende ud, mens de står på hver sin side af en skærm.

Priorinden beordrer Celestin til at eskortere Denise til Paris, hvor brylluppet skal finde sted. Forbander sit uheld for Celestin Denise til et hotel, hvor han låser hende inde på et værelse og derefter forlader hende for at se operettens premiere som Floridor.

På teatret er forestillingen allerede i gang, og den er ved at blive en succes. Majoren er i teatret, da Floridor ankommer, og deres indviklede karrusel omkring Corinne fortsætter.

Denise har forladt hotellet og ankommer til teatret, hvor hun møder Fernand, som fuldstændig overvældet hjælper hende med at komme sig. Denise udgiver sig for at være fru Floridor, og da Corinne hører, at Floridor er gift, nægter hun at fortsætte med at spille. Showet reddes af Denise, som under navnet Nitouche (den hykleriske) tryllebinder publikum og gør succesen til en kendsgerning.

Celestin forsøger i al hemmelighed at tage Denise med til Paris-toget. De har klædt sig i uniform – og bliver taget til fange af en militær vagtpatrulje. Men de bliver selvfølgelig reddet af Fernand, og Denise afslører, at hun slet ikke er fru Floridor.

Efter nattens forviklinger returnerer Celestin Denise til klostret, hvor de bliver holdt ansvarlige af priorinden om morgenen for ikke at komme til Paris.

Majoren og Fernand ankommer til klostret med en ny besked fra Denises forældre. Det bliver ikke et bryllup, for Fernand har ændret sig.

Da beskeden bliver overbragt til Denise, begynder hun at fornemme sammenhængen og beder om at møde den unge mand. Kort efter står de to på hver sin side af skærmen, der adskilte dem ved det første møde. Efter et par ord har de helt sikkert afsluttet deres spil med identiteter. De lader ”gardinet” gå op og møder hinandens kærlige øjne.

Mens Celestin læser i avisen om den store succes med Floridas nye operette, giver priorinden den unge tu sin velsignelse.

Medvirkende:

  • Marguerite Viby som Denise
  • Åke Söderblom som Celestin/Floridor
  • Thor Modéen som Major Gibus
  • Hjördis Petterson Priorinden
  • Allan Bohlin som Løjtnant Champlatreux
  • Naemi Briese som Corinne
  • Artur Rolén som Teaterdirektøren
  • John Botvid som Auguste


Antal
1
Tilføj til kurv
Egenskaber
Premiere Dato
01.08.1944
Produktions Selskab
AB Wivefilm
Spilletid
98 Minutter
Genre
Svensk Klassiker, Familiefilm, Komedie, Musik
Undertekster
Svensk