Bluray Disc

Invictus (BluRay) (Brugt)

15,00 kr.

Invictus (2009)

Instruktør: Clint Eastwood

Handling: Nelson Mandela (Morgan Freeman) overtog i 1994 præsidentposten i Sydafrika, og han stod dermed overfor den enorme opgave at samle den apartheid-splittede nation. Selvom apartheid-styret officielt var ovre, var det en nation dybt præget af den mangeårige raceopdeling. Men da Sydafrika i 1995 skal være vært for VM i rugby, øjner Mandela muligheden for, igennem sportens universelle sprog, at samle den splittede nation, og dermed opfylde hans drøm.

     Men Sydafrikas eget landshold, The Springboks og deres uniform i grøn og guld, er for de farvede sydafrikanere et nulevende billede på, at apartheid stadig eksisterer i bedste velgående. Springboks har altid været de hvides hold, og der er kun én farvet spiller på holdet. Men Mandela ved, at ved at ændre Springboks vil kløften mellem hvide og farvede kun blive endnu større. Mandela henvender sig derfor til Springboks’ anfører Francois Pienaar (Matt Damon) i håb om at få hans støtte til at føre Sydafrika sammen til én nation og Springboks til sejr. Men Springboks er et uerfarent hold, da de i mange år på grund af apartheid-styret har været udelukket fra at deltage i internationale turneringer, og ingen regner derfor med, at holdet vil komme særlig langt i turneringen.
     Mandela og Pienaar begynder nu en fælles rejse mod deres mål. Men begge møder de modstand fra deres nærmeste. Mandelas nærmeste rådgivere fraråder ham på det kraftigste at bruge energi på sport, når landet står midt i en krise. Samtidig ser man, hvordan almindelige sydafrikanere oplever den nye samling af folket. En historie der bliver fortalt igennem Mandelas bodyguards; da Mandelar som præsident, må hans hold af farvede bodyguards forene sig med, at han også vælger at beholde den tidligere præsidents hvide bodyguards. Pienaar derimod skal ikke alene overbevise sit hold om, at de skal og kan vinde VM, men han bliver også talsmand for det nye Sydafrika og forsøger at nedbryde ikke alene holdets fordomme, mens også sin egen families. Forude venter den sværeste opgave; at ændre apartheidens tankegang, der har fået lov at eksistere i 45 år.

Antal
1
Tilføj til kurv