Interstellar (Brugt)

15,00 kr.

Interstellar (2014)

Instruktør: Christopher Nolan

Handling: Den kære Christopher Nolan er ikke bange for at male med en stor pensel, men denne gang har han vovet sig ud i en historie, der er stor selv for ham. Det drejer sig om hele menneskehedens skæbne og selve Jordens fremtid.

Vi er i en nær fremtid. Menneskeheden synger på sidste vers, planeten kan simpelthen ikke understøtte os længere. Forbrugssamfundet, og specielt overforbrugssamfundet, har forvandlet de fleste landbrugsområder til gold ørken. Det er svært at dyrke korn. Folk sulter. Ingen tænker nye tanker, for al fokus er på at brødføde masserne.
     Og dog. Resterne af det gamle NASA har en plan om at tage ud i universet og finde en ny planet til menneskeheden. Det bliver op til testpiloten Cooper (Matthew McConaughey) at stå i spidsen for den mission. Det betyder, at han må forlade sin familie, og specielt hans teenage datter Murphy har svært ved at acceptere sin fars beslutning. Men der er ingen vej udenom. Hvis menneskeheden skal overleve, må vi finde et nyt sted at kalde hjem. Dette er vores bedste, sidste og eneste chance.

Interstellar er noget af en mundfuld. Næsten tre timer lang og fuld af komplicerede koncepter og store tanker. Det er en avanceret film, der kræver en del af seeren, men samtidigt en unik, modig film.
     Visuelt er Interstellar naturligvis helt oppe at ringe, og andet kan man heller ikke forvente, når det er Christopher Nolan. Rum-sekvenserne er åndeløst flotte, tydeligt inspireret af 2001: A Space Odyssey, men filmen er en smule mere fokuseret på at fortælle en reel historie med sine billeder, hvis man må have lov til at sige det på den måde. Mere overraskende er det, at filmen samtidig er Nolans mest personlige projekt. Den har decideret rørende momenter, som den - indrømmet - lidt kolde instruktør sjældent har plads til i sine film.
     Interstellar er ikke for enhver. Hvis man kun er til larmende actionfilm, så smæk Armageddon på i stedet. Man skal kun tage med på Interstellars rejse, hvis man er klar til et virkeligt udfordrende eventyr.
Antal
1
Tilføj til kurv