Dansk Tale

Grislings Store Eventyr (Brugt)

15,00 kr.

Piglets Big Movie (2003)

Covertekst / Synopsis:

Grisling er blevet væk! Den lille kammerat med det store hjerte er ked af det og er taget ud i Hundredemeterskoven på egen hånd. Hans venner, Peter Plys, Tigerdyret, Ninka Ninus, Æslet, Kængu og Kængubarnet, kan ikke forstå hvorfor. Indtil de finder ud af, at det er deres skyld. De har nemlig ikke taget Grisling alvorligt – fordi han er så lille. Hvilken fejltagelse! Nu gælder det om at finde Grisling hurtigere end hurtigt. Til hjælp har de Grislings egen mindebog, som er fuld af ledetråde og søde historier om, at man aldrig er for lille til at gøre en stor forskel.

Grislings STORE eventyr byder på varme, fælleskab, spændende eventyr og masser af gode grin for både store og små. Især for små. Carly Simon har komponeret fem nye sange til filmen, som bliver sunget på dansk af Sanne Graulund.

Lagerinformation: 210
Antal
1
Tilføj til kurv

Filmen
Så er den her. Grislings store eventyr.
Historien er fortællingen om den lille lyserøde gris og alle hans venner i Hundredemeter skoven, om venskab og om at man skal sætte pris på hinanden.

Historien
Filmen begynder i Grislings hus ude i Hundredemeter Skoven. Her sidder Grisling og tegner endnu et billede til sin mindebog, en slags dagbog med billeder af alt, hvad der sker af store og små ting i hverdagen for ham og hans venner. Ud af vindet får han øje på Peter Plys, Ninka Ninus, Æsel og Tigerdyret, som er i færd med en lidt speciel honningjagt. De har selv lagt slagplanen, som ikke helt fungerer efter planen. Grisling springer ud af døren og hen til sine venner, men ingen af dem vil lade ham hjælpe med deres plan. Og da det hele er ved at ende galt, klarer Grisling alligevel ærterne og vennerne skynder sig væk fra de sure bier, som bestemt ikke vil af med deres honning til Plys og hans venner. Grisling bliver skuffet og føler ikke, at de andre har brug for ham og går en tur for sig selv.

Jagtet af bier søger Plys, Ninka, Æsel og Tigerdyret ly i Grislings hus, hvor de finder hans mindebog og ser alle tegningerne. De opdager, at Grisling er væk og bliver bange for, at han bliver jagtet af de sure bier og vil gå ud for at lede efter ham. Med sig tager de mindebogen, for der er jo tegninger af alle de steder, Grisling har været, så den må kunne hjælpe til at finde Grisling.

I mellemtiden finder Grisling det forladte udstyr fra den kiksede honningjagt og tror, at de andre er i vanskeligheder. Og som den gode ven, han nu engang er, drager han ud og leder efter dem.

Plys, Ninka, Æsel og Tigerdyret beslutter sig for at starte på side 1 i mindebogen - Uglens hus, men der er Grisling ikke, så de leder videre og følger tegningen på side 2. Den fører dem til Kængu og Kængubarnets hus. Grisling har nemlig tegnet en tegning fra den dag, hvor de flyttede til Hundredemeter Skoven og alle venner var bange for, at Kængu var farlig og ville spise dem. Og dengang var det Grisling, der klarede alle problemerne, så de alle blev venner.
Men Grisling er ikke at finde hos Kængu. Kængubarnet tager med de andre videre ud for at lede efter Grisling.

Videre til side 3 og 4, hvor vi igen ser tilbage på flere af de mange sjove episoder vennerne har haft i Hundredemeter Skoven sammen med Grisling, og hvor Grisling og er helten, der løser alle problemerne.

Da det begynder at regne ødelægges nogle af tegningerne af regnen. Ninka og Tigerdyret skændes og pludselig falder bogen i floden. Hvad skal vennerne nu gøre for at finde Grisling?

Hjemme i Grislings hus tegner Plys, Ninka, Æsel, Tigerdyret og Kængubarnet tegninger til en ny mindebog med alle de minder, de hver især kan huske at have oplevet sammen med Grisling, dog krydret med lidt fantasi. På alle tegningerne er Grisling deres store helt, der klarer alt og alle. Vennerne savner nemlig Grisling og er kommet i tanke om alt det gode, Grisling har formået at gøre for sine venner.

I mørke, regn og blæst går de igen ud for at lede efter Grisling. De finder sider fra mindebogen ude ved bredden og resten af bogen hænger på en gren ud over det store vandfald. Peter Plys agere modig og er ved at falde ned fra grenen, da han går ud for at hente bogen og de andre forsøger at hjælpe ham - og hvem kommer mon i sidste øjeblik og hjælper sine venner endnu engang?

Lyd og Billede:
Billedet er flot, som man kan forvente, og animationsstilen og farverne passer rigtig godt i tråd med de oprindelige Peter Plys film.
Lyden er ok, men er alt for lav i forhold til andre film, og i forhold til lyden ved "Disney DVD" logoet. Hvis man har skruet op, så lyden på filmen passer, bliver man nærmest blæst bagover af den kendte Disney DVD lyd.

Ekstramateriale:
Ekstramaterialet består af:
- et simpelt find 5 ting på 5 billeder spil.
- en billedbog historie om Disneys rolle i de tidligere Plys film.
- muligheden for at få synge med tekster på, når man ser filmen.
Et lidt tamt ekstramateriale i betragtning af, at det er en biograffilm, men det skyldes sikkert, at filmens aldersmæssige målgruppe ikke bekymrer sig meget om ekstramateriale.

Konklusion:
En sød og flot historie om vennerne fra hundredemeter skoven, som ingen børn tager skade af at se. Filmen lander meget godt ind mellem de andre Peter Plysfilm.

(som en lille bemærkning til en af underhistoriene kan nævnes et oversættelse problem i historien om hvordan de finder nordpolen -som i historien er en lang stang/pind. I den danske version er det svært at se sammenhængen mellem en pind og nordpolen)