Grevinden på Tredje (Brugt)

20,00 kr.

Grevinden på Tredje
Dokumentar serie fra Dranmarks Radio.

Den 96-årige excentriske millionøse Erna Hamilton blev nærmest folkeeje, da den prisbelønnede dokumentarist Per Wennick fik lov til at komme inden for i hendes hjem og kigge i grevindens familiealbum, der sammen med billede- og lydklip fra tiden anslår stemningen fra 1920'ernes københavnske jetset.

Erna Hamilton blev født i år 1900 som ældste barn af den kendte københavnske tømmerhandler og byggematador Harald Simonsen og hans hustru Betty. Lille rødhårede Erna, med øgenavnet Splinten, voksede op i meget velhavende omgivelser, bl.a. i "Lille Amalienborg", som nu ejes af en rigmand, og som angiveligt er Danmarks dyreste villa. Hun var 19 år, da hun blev gift første gang. Det var med den svenske greve og officer Douglas Hamilton, som gav hende grevindetitlen, en grum oplevelse og sønnen Ulph. Senere havde hun et forhold til den kongelige skuespiller Johannes Poulsen. Dernæst blev hun gift med en læge og siden med en generalkonsul. Det sidste og fjerde ægteskab – med en 36 år yngre mand – varede i 35 minutter, som hun selv udtrykte det.

DVD'en indeholder desuden programmerne:
  • Grevindens Arving? - beretningen om en svensk mand, der påstår, at han er Erna Hamiltons barnebarn og arving. Og så vælter skeletterne ud af skabene: hemmeligt stemplede dokumenter, løgne, fortielser, bedragerier, retssager og menneskelig tragedie.
  • Varvara - uden mors velsignelse - dokumentaren om Varvara Hasselbalch, Danmarks rigeste pige, der voksede op i et palæ med 97 værelser og 14 tjenestefolk - og en hensynsløs mor. Modsat veninden Erna Hamilton, engagerede hun sig dybt i andre mennesker, blev fotograf og krigshelt - mens formuen langsomt svandt ind.
Antal
1
Lagerinformation: 4137
Tilføj til kurv
Egenskaber
Produktions Selskab
Danmarks Radio
Spilletid
210 Minutter
Genre
Dorkumentar
Undertekster
Ingen